بیوانفورماتیک در کشورهای جهان سوم

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,080

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_001

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

واژه کشورهای جهان سوم ، واژ های است که کشورهای مسمی به این اسم ابداع کننده آن نبود هاند، اما این کشورها مساحت وسیعی از کره خاکی را شامل می شوند. علم بیوانفورماتیک نیز از جمله علومی محسوب م یگردد که کشورهای جهان سوم در ایجاد آن نقشی نداشته اند. اما این بدان معنی نیست که کشورهای یاد شده کمتر از کشورهای پیشرفته می توانند از این علم بهر همند شوند. در این مقاله کوشش شده با استنادات متقن و علمی و ارایه یک سری پیشنهادات عملی، ثابت کند که چگونه علم بیوانفورماتیک می تواند در رشد علوم زیستی و کشاورزی کشورهای جهان سوم – مانند ایران – موثر واقع گردد. مثلا اطلاعات ژنومی بیش از 1000 گونه در اینترنت موجود است اما تا کنون روشی برای استفاده مستقیم از آ نها ارایه نشده است و آنچه هم تا کنون ارایه شده، به صورت غیر مستقیم بوده است. مثلا آیا داد ههای پروژه ژنوم گاو می تواند در بهبود ژنتیکی گاو شیری در ایران استفاده گردد و یا اینکه مثلا برای تولید دارویی جدید قابل عرضه به بازار مصرف حدود 14 سال زمان لازم است و در این راه 90 میلیارد تومان صرف م یگردد، آیا مجامع علمی در ایران م یتوانند با هزینه بسیار معقول تری به همین دارو با استفاده از داد ههای سایر کشورها دست پیدا کنند؟ این مقاله تلاش کرده این نکته را گوشزد نماید که بدون صرف هزینه های سنگین برای انجام آزمایش های گران قیمت، از داد ههای موجود در پایگا ههای قابل دسترس اینترنتی می توان عملکرد بسیاری از صفات اقتصادی را بهبود بخشید. همچنین به ضع فهای بنیادین این علم در ایران با بعضی از کشورها مثل هند میپردازد.

نویسندگان

مصطفی قادری زفره ای

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج

مصطفی محقق دولت آبادی

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج

حسین بتابازی

دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران

زهرا سادات الشبر

دکتری ژنتیک ملکولی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، کرج، تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :