نقش هوش مصنوعی در ارزیابی کودکان دارای اختلالات گفتار و زبان

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 106

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF16_100

تاریخ نمایه سازی: 7 تیر 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: اختلالات گفتار و زبان در کودکان باعث اختلال ارتباطی در آن ها می شود. توانایی های زبانی چنین کودکانی، ممکن است باسرعت کمتری نسبت به اکثر کودکان تکامل پیدا کند، در نتیجه در درک یا استفاده از زبان گفتاری مشکل دارند. از این رو، ارزیابی وتشخیص دقیق این مشکلات حائز اهمیت ویژه ای است. امروزه یکی از مواردی که در حوزه ی تشخیص و ارزیابی دقیق اختلالات مختلفنقش بسزایی دارد، استفاده از فناوری های زیستی و هوش مصنوعی می باشد. ارزیابی هایی که تاکنون برای تشخیص اختلالات گفتار وزبان استفاده شده است، بیشتر از نوع ادراکی بوده است. هر چند این نوع ارزیابی ها بسیار حائز اهمیت هستند، اما با توجه به اینکهمیتوانند تحت تاثیر خطاهای اندازه گیری مختلف از جمله میزان تجربه و توانمندی گفتاردرمانگران در ارزیابی اختلالات گفتار و زبان قراربگیرند بنابراین، استفاده از ارزیابی های مبتنی بر هوش مصنوعی می تواند نقش مکملی داشته باشد. با توجه به نقش و کاربرد فناوری هایزیستی و هوش مصنوعی در تشخیص و ارزیابی اختلالات مختلف در دنیای امروزی، هدف از این مطالعه بررسی نقش هوش مصنوعی درارزیابی کودکان دارای اختلالات گفتار و زبان می باشد.روش تحقیق: مقاله ی مروری حاضر بر تحقیقات منتشر شده بین سال های۲۰۱۳ - ۲۰۲۳ در پایگاه های اطلاعاتی PubMed ، google scholar ، Science direct و جستجو در منابع کتابخانه ای بوده است .یافته ها: مطالعات نشان داده است که نتایج حاکی از ارزیابی های ادراکی با نتایج به دست آمده از ارزیابی های مبتنی بر هوش مصنوعیهم راستا می باشند و این ارزیابی ها می توانند مکمل هم باشند. از سوی دیگر، استفاده ی همزمان از ارزیابی های مبتنی بر هو شمصنوعی در کنار ارزیابی های ادراکی می تواند درمانگران را در صحت و قطعیت نتایج به دست آمده از ارزیابی مطمئن تر نمایند.بحث ونتیجه گیری: به نظر می رسد که امروزه با وجود پیشرفتی که در حوزه ی فناوری های زیستی و هوش مصنوعی صورت گرفته است، میتوانیم با همراه سازی ارزیابی های ادراکی و ارزیابی های مبتنی بر هوش مصنوعی به تشخیص و نتیجه گیری دقیق تری دست یابیم.

کلیدواژه ها:

هوش مصنوعی ، ارزیابی ، کودکان ، اختلالات گفتار و زبان

نویسندگان

رضوان عیسی زاده

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد گفتاردرمانی ، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی - اسکلتی ، گروه گفتاردرمانی ، دانشکده ی علوم توانبخشی ، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، اهواز ، ایران

معصومه حسینی بیدختی

دانشجوی دکترای تخصصی گفتاردرمانی ، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی - اسکلتی، گروه گفتاردرمانی، دانشکده ی علوم توانبخشی ، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، اهواز ، ایران.

فاطمه سعادت

دانشجوی کارشناسی ارشد گفتاردرمانی ، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی - اسکلتی، گروه گفتاردرمانی، دانشکده ی علوم توانبخشی ، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، اهواز ، ایران.