شبیه سازی تزریق گاز جهت بهبود بازیافت میعانات در مخازن گازی- میعانی و بررسی تاثیرات تزریق بر میزان تولید میعانات ، ویسکوزیته گاز مخزن ، درصد اشباع بحرانی و نقطه شبنم
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,372
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PROCESS01_032
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
پدیده افت بهره دهی چاه های گازی- میعانی در طی دوران بهره برداری از مسائل اجتناب ناپذیر تولید است . بروز این مسئله که در پی کاهش فشار مخزن به زیر نقطه شبنم رخ می دهد موجب تجمع میعانات گازی در مجاورت چاه و کاهش تراوایی این ناحیه می شود . هنگامی که از مخازن گازی- میعانی تولید می شود فشار مخزن رفته رفته کاهش می یابد و در یک زمان مشخص نرخ تولید گاز ناگهان به صورت قابل ملاحضه ای کاهش می یابد. در زمان های اولیه تولید وقتی که فشار مخزن بالای نقطه شبنم است تمام هیدروکربون های مخزن در فاز گاز باقی می مانند. رفته رفته با ادامه تولید و کاهش فشار مخزن و رسیدن آن به زیر نقطه شبنم بخشی از هیدروکربون های سنگین مخزن از فاز گاز به فاز مایع تغییر فاز می دهند. و در حفرات و فضاهای خالی سنگ مقداری مایع تولید می شود. که به این پدیده در اصطلاح Condensate Blocking اطلاق می شود .در ابتدا مایعات تولید شده بی حرکت هستند. به مجرد اینکه میزان اشباع این مایعات از حد بحرانی تجاوز کرد می توانند جاری شوند و به سمت چاه تولیدی جریان یابند. افزایش اشباع مایعات در مخزن باعث کاهش تراوایی نسبی گاز و کاهش تولید می شود. در صورتی که یک راهکار مناسب جهت بالا نگه داشتن تولید و درمان مناسب این پدیده اجرا نشود از دست رفتن توان مخزن و عدم تحقق برنامه ها و استراتژی های تولید از مشکلات پیش روی شرکت های بهره بردار خواهد بود .در این مقاله سعی بر این است تا با شبیه سازی تزریق گاز تاثیر تزریق گاز های مختلف را بر روی: میزان تولید میعانات ، ویسکوزیته گاز مخزن ، Maximum liquid saturation و نقطه شبنم مورد بررسی قرار دهیم .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد ریاحین
دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد
علیرضا پاکدل
مدرس مرکز آموزش علمی کاربردی فیروزآباد
سینا صادقی
کارشناس پروژه شیرین سازی فار ۱۳ پارس جنوبی - شرکت پایندان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :