تعیین کارآیی مصرف آب WUE چندرقم گندم درشرایط تنش خشکی درمنطقه اهواز
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 562
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0960
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
برای تعیین کارآیی مصرف آب ارقام گندم در دو سطح تنش خشکی ملایم، شدید و آبیاری کامل بعد از گرده افشانی بر روی پنج رقم گندم نان، آزمایشی در مزرعه دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین (ملاثانی) طراحی و اجرا شد. آزمایش به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. سه سطح آبیاری شامل I1 (حذف یک نوبت آبیاری بعد از گرده افشانی به عنوان تنش ملایم)، I2 (حذف دو نوبت آبیاری بعد از گرده افشانی به عنوان تنش شدید) و I3 (انجام آبیاری کافی) در کرت های اصلی و پنج رقم گندم نان شامل V1 (رقم چمران)، V2 (رقم فلات)، V3 (رقم ویریناک) و V4 (رقم کویر) و V5 (رقم شعله) در کرت های فرعی قرار گرفتند. بر اساس نتایج این تحقیق آبیاری تأثیر معنی داری بر کارآیی مصرف آب بر جای گذاشت. با توجه به نتایج مقایسه میانگین، تیمار تنش شدید بیشترین کارآیی مصرف آب را داشته است، سپس به ترتیب تیمارهای تنش ملایم و شاهد قرار گرفته اند در بین ارقام نیز فلات و چمران بیشترین مقدار کارآیی مصرف آب را دارا بودند.
کلیدواژه ها:
کارآیی مصرف آب ، تنش خشکی و ارقام گندم
نویسندگان
سیدمهدی میرطاهری
استادمدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
سیدعطااله سیادت
استاددانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین
محمدرضا مرادی تلاوت
دانشجوی دکتری زراعت
حسن ثابت مقدم
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :