مطالعه جنین زایی میکروسپور و معرفی پروتکلی کاربردی به منظور تولید گیاهان دابل هاپلوئید درکلزا brassica napus L
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 669
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0492
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
هدف ازاین ازمایش تهیه پروتکلی کاربردی جهت جنین زایی میکروسپورهای کلزا و باززایی آن درژنوتیپ های مختلف کلزا می باشد درژنوتیپ های Hyola 401,420 میکروسپورها تحت تنش حرارتی 30درجه به ترتیب به مدت 14و10 روز بیشترین تولید جنین را داشتند دررقم topas بیشترین میزان جنین زایی درتنش حرارتی 32/5 درجه به مدت 24ساعت بدست آمد. اثر2.4-D به عنوان یک تنش جدید برای القا جنین زایی درمیکروسپور شناسایی گردید میکروسپورهای ارقام Hyola 420,topas تحت تنش D-2.4 نسبت به تیمار حرارتی سوسپنسور بیشتری تولید کردند لذا باززایی بهتری نشان دادند موادشیمیایی تری فلورالین اورایزلین و پرونامید درغلظت های 0/5و1و2و4 برای مدت 42ساعت برای القا جنین زایی میکروسپورهیبرید بهاره HYOLA420 ازمایش گردید بعدازمرحله القا جنین زایی کشت ها درتاریکی و دمای 25درجه تا مرحله تکشیل جنیندرانکوباتور نگهداری شدند. به دلیل خصوصیت ضدمیکروتوبولی موادشیمیایی بکاررفته درصد دابلند هاپلوییدی خود به خودی افزایش یافت
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :