استفاده ازتناوب گندم کلزا درراستای بهینه سازی مصرف آب واثرکم آبیاری برعملکرد کمی کیفی و کارایی مصرف آب
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 562
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0071
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
به منظور تعیین حساسیت گندم و کلزا به تنش های رطوبتی (قطع آب) در مراحل مختلف رشد، آزمایشاتی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار جمعاً به مدت پنج سال در ایستگاه تحقیقاتی کهریز ارومیه اجرا شد. در گندم آزمایشی بصورت فاکتوریل به مدت دو سال با فاکتور زمان آبیاری در سه سطح، انجام آبیاری در کلیه مراحل رشد ، حذف آبیاری در مرحله خوشه رفتن و حذف آبیاری در مرحله خوشه رفتن، گل دادن. فاکتور مقدار آب در سه سطح آبیاری به مقادیر 40% ، 70% و 100% تبخیر از تشتک کلاس A اعمال گردید. در کلزا، آزمایشی با پنج تیمار شامل انجام آبیاری در کلیه مراحل رشد، حذف آبیاری در مرحله غنچه دهی، حذف آبیاری در مرحله گل دهی، حذف آبیاری در انتهای مرحله گل دهی و ابتدای شکل گیری غلاف، حذف آبیاری در مرحله رشد کامل غلافها اعمال گردید. تجزیه و تحلیل آماری در گندم مشخص کرد که اثر زمان آبیاری، مقدار آب و اثر متقابل زمان آبیاری و مقدار آب بر روی عملکرد، کارایی مصرف آب و وزن هزار دانه و درصد پروتئین در سطح 1% و 5% معنی دار هستند در این آزمایش انجام آبیاری در سه مرحله خوشه رفتن، گل دادن و دانه بستن با مقدار 70% تبخیر از تشت کلاس A توصیه میشود و تجزیه ارقام کلزا نشان داد که اثر تیمار حذف آبیاری بر عملکرد محصول و کارایی مصرف آب در سطح 1% معنی دار بوده طوریکه انجام آبیاری در تمام مراحل رشد دارای عملکرد بالا و حذف آبیاری در مرحله غنچه دادن دارایی کارآیی مصرف آب بالاتری بوده است
کلیدواژه ها:
تناوب گندم و کلزا – تنش رطوبتی – مراحل رشد فنولوژیکی – کارآیی مصرف آب
نویسندگان
رقیه رضوی
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
عزیز مجیدی
اعضا هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :