استحصال آب باران و اهمیت آن درتوسعه پایدار منابع طبیعی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,550

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDCONF01_1587

تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

ایران جزء کشورهای خشک کره زمین می باشد که برای برطرف کردن نیازآبی ملزم به استفاده از راهکارهای خاصی است. استحصال آب و استفاده ازآب باران روشهای مطرح در بهره برداری از آبهایی است که توجه کمتری به آن شده است، استحصال آب باران یکی از شاخص ترین تکنیک های مدیریت بهره برداری از آبباران برای مقابله با کم آبی می باشد که در نقاط مشکل دار به سرعت در حال توسعه می باشد. مبنای این روش اختصاص سطحی از زمین برای جمع آوری نزولات وسپس ذخیره سازی آن برای استفاده در زمان مورد نیاز می باشد.در واقع سیستم های جمع آوری نزولات جوی روشهای مصنوعی جمع آوری و ذخیره آب باران هستندکه میتواند برای تأمین آب مورد نیاز برای شرب دامهای اهلی و یا کاربری کشاورزی در مقیاس کوچک و یا مصارف خانگی مورد استفاده قرار گیرد، بر اساس تعریفتوسعه پایدار استفاده از منابع موجود باید به گونه ای باشد که آیندگان نیز بتوانند با همان کمیت و کیفت از آن بهره مند گردند، در اکثر کشورهای دارای کمبود آب، سیاستگذاری های خرد و کلان در زمینه منابع آب، تمایل به گزینه های کم هزینه و پایدار محلی را افزایش داده است که از عمده ترین آنها به عملیات جمع آوری آب باران و نیز استحصال آب از منابع غیر متعارف می توان اشاره کرد. بدین منظور با استفاده از منابع مختلف و به صورت کتابخانه ای و اسناد و مدارک موجود استحصال وجمع آوری آب باران به عنوان یک منبع جایگزین و مکمل برای کاهش وابستگی به منابع آب زیرزمینی و تأمین آب برای مصارف مختلف در مناطق روستائی و حتی شهری براساس مفهوم و محدودیتهای توسعه پایدار، مورد بررسی قرار گرفت

نویسندگان

سیما صبوری راد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق خشک و بیابانی، دانشگاه تهران

صغری فتاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق خشک و بیابانی، دانشگاه تهران

امید رحمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه تهران

محسن محسنی ساروی

استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • چاووشی، س. 137. بررسی دو روش ذخیره نزولات آسمانی کنتور ...
  • جهان تیغ، م. 1376. تعیین میزان کارایی متداولترین سیستمهای ذخیره ...
  • طیب اویس، دایتر پریتنز ترجمه دکتر جواد طباطبایی یزدی، مهندس ...
  • چاه کوتاهی، سیروس . مطالعه ی کامل حوزه آبریزبرای تعیین ...
  • UNEP, 1983. Rain and stormwater harvesting in rural aea. Tycooly ...
  • Hadson, N., 1987. Soil and water conservation for semi arid ...
  • نمایش کامل مراجع