اثر کود زیستی میکوریزا به همراه کود شیمیایی فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,458

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDCONF01_1127

تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

به منظور کاهش اثرات مخرب استفاده از کودهای شیمیایی و جایگزینی کودهای زیستی، بررسی کاربرد میکوریزا به عنوان کود بیولوژیکی همراه با سطوح مختلف کودهای شیمیایی شامل : فسفر از منبع سوپر فسفات تریپل و نیتروژن از منبع اوره انجام شد . اثر سه فاکتور شامل میکوریزا تلقیح شده و تلقیح نشده ، فسفر صفر ، 011 و 011 کیلوگرم در هکتار سوپر فسفات تریپل و نیتروژن 011 و 011 کیلوگرم در هکتار اوره بااستفاده از یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار ارزیابی شد . با توجه به نتایج به دست آمده از این بررسی تنهاکاربرد میکوریز به همراه 011 کیلوگرم کود فسفره در هکتار افزایش معنی داری را در صفتات باعث شد و عملکرد دانه را به میزان 33 درصد نسبتبه عدم کاربرد کود افزایش داد، اما افزایش میزان کود فسفره کاهش معنی داری را در عملکرد دانه باعث شد. مطالعه صفات مورد بررسی نشان دادکه کاربرد 011 کیلوگرم کود فسفره همراه با کود میکوریز نیز افزایش مشابه و معنی داری با تیمار کاربرد کود میکوریز به همراه 011 کیلوگرم درهکتار کود فسفره داشت، کاربرد 011 کیلوگرم کود فسفره منجر به کاهش معنی دار تعداد ردیف دانه در بلال و تعداد دانه در ردیف بلال گردید و در نهایت منجر به کاهش عملکرد دانه گردید. لذا پیشنهاد می شود که برای افزایش عملکرد دانه ذرت در شرایط منطقه ای 011 کیلوگرم کود فسفرهبه همراه کود میکوریز به کار برده شود و از کاربرد 011 کیلوگرم کود فسفره اجتناب گردد. همچنین به دلیل عدم تاثیر کاربرد کود فسفره به تنهایی،از کاربرد کود فسفره به تنهایی اجتناب شود

نویسندگان

کیومرث فخری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

منصور سراجوقی

اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Faramarzi, A., G. Noo rmolamadi, M. R. Ardakani, F. Darvish ...
  • Ghorbanian, D., S. Harutyunyan, D. Mazaheri, V. Rasoli and A ...
  • Hammad, H. M., A. Ahmad, F. Abbas, W. Farhad. 2012. ...
  • Mobasser, H.R., A. Moradgholi, A. Mehraban, S. Koohkan. 2012. Investigation ...
  • Mostafavi, K. 2012. Study effect of phosphate fertilizer on yield ...
  • Othira, J. O., J. O.Omolo, F. N. Wachira, and L. ...
  • Shahhosseini, Z., A. gholami, H. Asghari. 2012. Study the correlation ...
  • Vanyine, A. S., B. Toth and J. Nagy. 2012. Effect ...
  • نمایش کامل مراجع