مقایسه و مروری بر عملکرد الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی مخزن سد امیرکبیر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC22_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوثر رنجوری

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران مدیریت منابع آب، دانشگاه سیستان و بلوچستان، ایران

حسین شمسی

دانشجوی دکتری تخصصی ژئوتکنیک، گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

مهدی اژدری مقدم

عضو هیئت علمی، استاد گروه مهندسی عمران آب و سازه های هیدرولیکی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، ایران

سیدآرمان هاشمی منفرد

عضو هیئتعلمی، دانشیار گروه مهندسی عمران مدیریت منابع آب، دانشگاه سیستان و بلوچستان، ایران

چکیده

افزایش روزافزون جمعیت که نتیجه آن افزایش نیازهای آبی است و همچنین عدم تطابق زمانی اوج تامین با اوج مصرف و عدم برنامه ریزی صحیح،رسیدن به اهداف کلان مدیریت مصرف و حفظ بهینه منابع آب را دوچندان می کند. در بیشتر مخازن سدهای کشور سیاست بهره برداری صحیحیبه دلیل عدم توازن حجم مخزن و نیازهای پایین دست وجود ندارد؛ به همین دلیل استفاده از مدل های بهینه سازی در مدیریت تقاضا ضروری است.در این تحقیق بر اساس بررسی و جمع آوری پژوهش های پیشین تاثیر برخی الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی مخزن سد امیرکبیر انجام شدهاست. الگوریتم های شاهین هریس، ژنتیک، چندجهانی، ترکیبی چندجهانی- ژنتیک، کلونی مدرن مورچه ها در این مطالعه مقایسه و مرور شده است. از مقایسه نتایج به دست آمده توابع هدف الگوریتم های جمع آوری شده مشخص می شود که الگوریتم ژنتیک با مقدار تابع هدف ۷۸۶۹ / ۲۲بعد از ۵ مرتبه اجرای الگوریتم نسبت به دیگر الگوریتم ها بهتر عمل کرده است با این حال سایر الگوریتم ها نیز مزایای خود را دارند.

کلیدواژه ها

بهینه سازی، مخزن سد، الگوریتم های فرا ابتکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.