تحلیل نشانه ها در سینمای دارن آرنوفسکی از منظر نشانه شناسی سوسور (فیلم های مرثیه ای برای یک رویا، قوی سیاه و مادر)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_2545
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عباس زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشکده هنر، موسسه آموزش عالی فردوس، مشهد، ایران

جوادامین خندقی

استادیار گروه ادبیات نمایشی، دانشکده هنر، موسسه آموزش عالی فردوس، مشهد، ایران

چکیده

برای فهم سینمای معاصر و جست وجوی مضمون آنها، نشانه شناسی یکی از مهم ترین رویکردهای پژوهشی است . سوسور که پایه گذار این علم است ، نشانه شناسی را علم بررسی حیات نشانه ها در بافت اجتماعی می داند و آن را علمی اعم از زبانشناسی تلقی می کند و معتقد است که بخشی از این دانش عام درباره نشانه ها به زبانشناسی و روشهای آن می پردازد. نشانه شناسی به دنبال رمزگانها و نماها در تعاملات اجتماعی و ارتباطات است که روابط در ساختمان نمادها به صورت قراردادی است و کشف و بررسی در این روابط قراردادی به شناخت و درک بیشتر از روابط اجتماعی ، هستی شناسی ، فرهنگی و... می شود. در میان سینماگران معاصر جهان، دارن آرنوفسکی به دلیل سینمایی معناگرایانه و روانکاوانه اهمیت بسیار زیادی دارد. در این پژوهش ، با بهرهگیری از روش کتابخانه ای و تحلیل کیفی ، نشانه ها در فیلم های مرثیه ای برای یک رویا، قوی سیاه و مادر از آثار آرنوفسکی بررسی می شود. نتایج این پژوهش نشان می دهد که این آثار زن و به ویژه زن در مقام مادر بودن نقش پررنگی دارد. در تمام آثار آرنوفسکی ، زنان نقش و موثر و قدرتمندی در همه ابعاد، چه در نقش مادر زمین و چه در نقش مادری شکست خورده دارند. شیوه نمادپردازی و رمزگذاری در هیچ یک از فیلم های آرنوفسکی شبیه به یکدیگر نیست . در فیلم مرثیه ای برای یک رویا، از لحاظ فرمالیستی بیشتر کدگزاری کرده است ، اما در فیلم مادر بیشتر به نمادپردازی با توجه به باور پیشینیان، ادیان و اساطیر پرداخته است .

کلیدواژه ها

نشانه شناسی ، دارن آرنوفسکی ، سوسور، مرثیه ای برای یک رویا، قوی سیاه، مادر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.