ارزیابی پتانسیل تبدیل معدن متروکه خانه سورمه به قطب گردشگری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 39
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول شریفی نجف آبادی

استادیارجغرافیا، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران

چکیده

معدن سرب و روی خانه سورمه در ۴۵ کیلومتری غرب شهر اصفهان قرار گرفته است . این معدن که از دوره باستان مورد استفاده بوده، طی سال های ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۱ مورد بهره برداری صنعتی قرار گرفته و پس از آن متروک شده است . هدف از این پژوهش ارزیابی پتانسیل تبدیل این معدن به مرکز گردشگری بوده که به منظور انجام آن، از روش تحقیق توصیفی وتحلیلی در قالب الگوی ماتریس سوآت (SOWT) استفاده شده است . بنابراین ، با استفاده از بررسی های اسنادی و مصاحبه با کارشناسان گردشگری ، فهرستی از قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای مرتبط با این ایده شناسایی شدهودر قالب پرسشنامه ای تنظیم گردید. سپس ، این پرسشنامه توسط ۴۳ نفر از مدیران استان و شهرستان، متخصصان زمین شناسی ، معدن شناسی و جغرافیا، فعالان گردشگری و مطلعان محلی مورد ارزیابی قرار گرفت . نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل عوامل داخلی گواه آن است که علی رغم پتانسیل های فراوانی مانند ویژگی ها و ساختار جذاب فیزیکی و زمین شناسی معدن و روشهای استخراج آن شرایط داخلی موثر بر گردشگری معدن خانه سورمه از شرایط مناسبی برخوردار نیست . نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل عوامل خارجی نیز نشان می دهد که فرصت های خارجی موثر بر گردشگری بیش از تهدیدهای آن است و با وجود اهمیت روزافزون گردشگری در برنامه های خانوادههای شهری ، قرار داشتن این معدن در مسیر گردشگری غرب استان اصفهان و امکان انجام تبلیغات گسترده در رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی می توان انتظار داشت که در آینده این معدن به قطب گردشگری تبدیل شود.

کلیدواژه ها

گردشگری معدنی ، قطب گردشگری ، معدن خانه سورمه ، روش سوات، شهرستان نجف آباد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.