تحلیل مکان گزینی احداث کارخانه پلیمر در استان قزوین با هدف معماری پایدار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0420
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 39
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیکا سلیمانی

کارشناس ارشد معماری، گروه معماری، دانشگاه دانش البرز، قزوین، ایران

علی اکبری

استادیار، گروه معماری ، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران.

چکیده

طراحی کارخانه پلیمر با هدف دستیابی به معماری پایدار، قطعا باید به صورت اصولی مکانیابی گردد. برای دستیابی به یک طرح مناسب و منطقی توجه به اقلیم منطقه و هماهنگی طرح با آب و هوای محیط ضروری است . عواملی از قبیل تابش آفتاب، دمای هوا، میزان رطوبت و جهت وزش بادهای مطلوب و نامطلوب از جمله مسائلی هستند که در طراحی معماری تاثیر گذار هستند؛ بنابراین ساختمان می بایست به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی با بهره گیری از انرژی های پایدار به گونه ای طراحی و ساخته شود که نیاز آن به سوخت فسیلی به حداقل ممکن رسیده و قادر به استفاده از اقلیم و منابع انرژی محلی باشد. بدین منظور در این نوشتار، بعد از بررسی پیشینه و تعاریف مربوطه ، به مکانیابی کارخانه پلیمر در شهر قزوین از بین سه سایت انتخابی بر اساس روش تحلیل سلسله مراتبی خواهد پرداخت . نتایج حاصل از مقایسه تحلیل داده ها در نرم افزار اکسپرت چویس ۱ نشان می دهد که معیار سازگاری با وزن ۳۵۰,۰ پس از آن معیار کارایی با وزن ۲۹۱,۰ بیشترین تاثیر در مکان گزینی سایت انتخابی جهت کارخانه پلیمر را داشته اند. این امر نشان میدهد که جهت طراحی کارخانه پلیمر مکانی که دارای سازگاری مناسب با کاربری های اطراف باشد دارای اهمیت زیادی است . در نهایت با تحلیل زوجی معیارها و زیر معیارها و طبق الگوی AHP جهت مکان گزینی بهینه سایت کارخانه پلیمر قزوین و لحاظ معیارها و زیر معیارها سایت سوم یا سایت C جهت احداث انتخاب شد.

کلیدواژه ها

کارخانه پلیمر، مکانیابی ، تحلیل سلسله مراتبی ، قزوین .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.