نقش مزارع عمودی در حفظ منابع آبی در شهرهای پایدار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمسعود پندار

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه گلستان

مهدیه پژوهان فر

دانشیار و عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه گلستان

چکیده

در دهه های اخیر، با گسترش شهرنشینی و افزایش جمعیت شهری ، مسائلی مانند تامین غذا، حفظ محیط زیست و بهبود کیفیت زندگی شهروندان به عنوان چالش های اساسی مطرح شدهاند. در این راستا، مزارع عمودی به عنوان یک رویکرد نوین در طراحی شهرهای هوشمند و پایدار، می توانند به عنوان یک عنصر معماری موثر در ایجاد تعادل بین سیستم های شهری و محیط زیست شهری مورد استفاده قرار گیرند مقاله حاضر به بررسی جایگاه و نقش مزارع عمودی در حفظ و بهبود منابع آبی در شهرهای پایدار می پردازد. منابع آبی در شهرها با چالش هایی همچون کاهش آب شرب، رواناب و آب زیرزمینی روبه رو هستند. بهرهبرداری از مزارع عمودی به عنوان یک راهکار نوآورانه در کشاورزی در جهت حفظ و صرفه جویی منابع آبی در شهرها مطرح شده اند. لذا در راستای مدیریت بهینه منابع آبی و مواجهه با چالش های مرتبط با آب، بهره گیری از روش های نوآورانه کشاورزی مانند مزارع عمودی در فضای شهرهای پایدار بسیار حائز اهمیت است . در این مقاله ، ابعاد و استراتژی های مختلف استفاده از مزارع عمودی به منظور حفظ منابع آبی بررسی شده است که شامل نحوه جمع آوری آب باران، استفاده از سیستم های تصفیه آب، کاهش رواناب سطحی و حفظ منابع آب زیرزمینی است . علاوه بر این ، تاثیر مزارع عمودی از نظر حفظ منابع آبی و ارتقای شهرهای پایدار بررسی می شود. نتایج تحقیقات نشان می دهند که استفاده از مزارع عمودی به همراه اجرای صحیح و انتخاب روشهای موثر، می تواند در حفظ و بهبود منابع آبی شهرها نقش مهمی ایفا کند. این مقاله ، سیاست گذاران، متخصصان محیط زیست و طراحان شهری را در انتخاب بهترین راهکارها و استراتژی های مرتبط با مزارع عمودی و حفظ منابع آبی برای ایجاد شهرهای پایدارتر و زیست محیطی بهتر، راهنمایی می کند.

کلیدواژه ها

مزرعه عمودی ، توسعه پایدار، منابع آب، هیدروپونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.