مکان یابی بهینه گسترش کالبدی شهر سردشت با استفاده از روش های ترکیبی و فرآیند انتقال شبکه فازی سامانه اطلاعات مکانی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 123
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DPMK-13-4_005
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1402
چکیده مقاله:
از آنجایی که زمینهای پیرامون شهری به ویژه در شهرهای ایران به عنوان محیط پشتیبان شهر مورد توجه اند و در عین حال بخش زیادی از شهرهای ایران در پس کرانه زمینهای کشاورزی و عوارض و پدیده های طبیعی و انسانی ایجاد شده اند، بنابراین توجه به تعیین جهتی مناسب برای رشد و توسعه آتی شهر اهمیت بسیاری دارد. از این رو، هدف پژوهش حاضر، مکان یابی بهینه گسترش کالبدی شهر سردشت با استفاده از روش های ترکیبی و فرآیند انتقال شبکه فازی سامانه اطلاعات مکانی می باشد. روش پژوهش حاضر با توجه به هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی- تحلیلی است. جهت رسیدن به هدف پژوهش لایه های اطلاعاتی مختلف از جمله ارتفاع، درصد شیب، جهت دامنه، فاصله از معابر اصلی، فاصله از مرکز شهر، فاصله از مناطق حفاظت شده جنگلی، فاصله از منابع آب، کاربری اراضی، فاصله از آبراهه و فاصله از گسل به محیط نرم افزار ARC GIS وارد شده و ضمن تجزیه و تحلیل آنها در پایگاه اطلاعاتی سیستم اطلاعات جغرافیایی با استفاده از فرآیند تحلیلی شبکه ای فازی (FANP)، اراضی مناسب توسعهی فیزیکی آتی شهر سردشت مشخص شد. نتایج پژوهش نشان داد بر مبنای نقشهی همپوشانی به دست آمده که حاصل مدل ANP فازی و فرآیند تحلیلی شبکه ای فازی (FANP) است، بهترین اراضی جهت توسعه ی آتی شهر سردشت با توجه به موقعیت مکانی شهر به صورت پراکنده در قسمتهای جنوب، جنوب غربی، شمال شرقی و غرب قرار گرفته است. همچنین نامناسب ترین قسمت ها در این زمینه در محدودهی شرق، شمال غرب و قسمتهای از غرب شهر به صورت پراکنده قرار دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد حسن یزدانی
Department of Geography and Urban Planning, Faculty of Social Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
ژیلا فرزانه سادات زارنجی
Department of Geography and Urban Planning, Faculty of Social Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :