شناسایی پیشرانهای کلیدی موثر بر مشارکت شهروندان در توسعه شهر بجنورد
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 158
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JVFC-4-4_002
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1402
چکیده مقاله:
امروزه مشارکت عمومی به یکی از ابزارهای اصلی و عنصر کلیدی در فرایند تصمیمگیری در حوزههای مختلف شهری با هدف ارتقای زندگی شهروندان بدل گردیده است، از این رو هدف مقاله حاضر، تبیین و شناسایی پیشرانهای موثر بر مشارکت شهروندان در توسعه شهر بجنورد میباشد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از دیدگاه ماهیت، تحلیلی - اکتشافی میباشد و از روش ترکیبی اسنادی و پیمایشی استفاده شده است. در این راستا پس از برگزاری جلسات مصاحبه با ۲۰ نفر از متخصصان حوزه شهری بجنورد به عنوان جامعه آماری تحقیق، ۱۷ عامل پیشران با استفاده از تکنیک دلفی، تدوین و وزن دهی شدند. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از مدلسازی ساختاری – تفسیری (ISM) و در نهایت از روش تحلیل میک مک ( به منظور اثرگذاری و اثرپذیری) استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که، معیار بسترسازی جلب اعتماد شهروندان توسط مدیران، تاثیرگذارترین سطح و ایجاد احساس هویت نسبت به شهر و همچنین مهارت و دانش مقامهای رسمی، جزوء تاثیرپذیرترین عوامل موثر در مشارکت شهروندان در توسعه شهر میباشند. همچنین نتایج روش میک مک نشان داد که، مولفه های موجود در ناحیه ۱ شامل مهارت و دانش و تجربه مقامهای رسمی و برنامهریزان نظیر مهارتهای ارتباطی جزو متغیرهای استراتژیک بشمار میروند، زیرا هم قابلیت کنترل توسط سیستم مدیریتی و هم دارای سیستم تاثیرگذاری قابل قبولی میباشند. مولفه های موجود در ناحیه ۲ شامل تمرکززدایی و توزیع قدرت در سطوح مختلف ملی، منطقهای و محلی بسیار تاثیرگذار و دارای قابلیت کنترل بسیار کمی می باشند، درنتیجه برنامهریزان به ندرت قادر به تغییر این متغیرها هستند و در نهایت مولفه های موجود در ناحیه ۴ شامل اعتقاد به مشارکت و بهرهگیری از طریق جوامع محلی و.... (غیره) نتیجه سایر متغیرها می باشند.
کلیدواژه ها:
participation ، Urban development plans ، Key drivers ، Bojnourd ، مشارکت ، طرح های توسعه شهری ، پیشران ها کلیدی ، بجنورد.
نویسندگان
اسماعیل علی اکبری
Professor, Payam Noor university of Tehra
مصطفی طالشی
Professor Payam Noor university of Tehran
افسانه صدری فرد
phd Student , Payam Noor university of Tehra
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :