بررسی خصوصیات فنوتیپی و تنوع ژنتیکی جدایه هایPseudomonas syringae pv. syringae عامل شانکر باکتریایی بادام در استان خراسان رضوی با استفاده از BOX-PCR
محل انتشار: مجله تحقیقات بیماری های گیاهی، دوره: 3، شماره: 1
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 107
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RPPM-3-1_001
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1402
چکیده مقاله:
شانکر باکتریایی که بوسیله پاتوارهای Pseudomonas syringae Van Hallایجاد میشود یکی از مشکلات جدی باغهای درختان میوه هستهدار میباشد. در این تحقیق طی سالهای ۱۳۹۱-۱۳۹۰ نمونه های دارای علائم شانکر از باغات بادام در استان خراسان رضوی جمع آوری شده و جداسازی باکتری انجام شد. عامل بیماری براساس آزمونهای گروه LOPAT و GATTa، (Pss)Pseudomonas syringae pv. Syringae شناسایی شد. شانزده جدایه خالص سازی شده و مورد بررسیهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی قرار گرفتند. جدایهها براین اساس اختلافات جزئی نشان دادند. تشخیص مولکولی جدایه ها با واکنش زنجیره ای پلیمراز با آغازگرهای اختصاصی D۲۱ و D۲۲ صورت گرفت. به منظور ارزیابی دامنه تنوع ژنتیکی جدایهها، از روش BOX-PCR استفاده شد. از ضریب تشابه جاکارد (Jaccard) برای تعیین تشابه جدایهها و از روش UPGMA و نرم افزار NTYSYS-pc برای آنالیز خوشهای استفاده شد. در آنالیز خوشهای دادهها، جدایهها با آغازگر BOXA۱R در سطح تشابه ۶۸ درصد، در ۳ گروه قرار گرفتند. نتایج، بیانگر تنوع ژنتیکی جدایههای عامل بیماری شانکر درختان بادام در استان خراسان رضوی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیده احسنی
دانش آموخته گروه بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سعید نصرالله نژاد
دانشیار گروه بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حشمت ا... رحیمیان
استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
اسفندیار ظهور
مربی پژوهش مرکز تحقیقات علوم کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
میثم تقی نسب
مربی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :