ارائه الگوی کیفیت زندگی و رفتارهای خودمراقبتی زنان باردار بر اساس سواد سلامت بارداری و ذهن آگاهی با میانجی گری سبک زندگی سلامت محور

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 46

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-15-4_008

تاریخ نمایه سازی: 27 دی 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: این پژوهش با هدف ارائه الگوی کیفیت زندگی و رفتارهای خودمراقبتی زنان باردار بر اساس سواد سلامت و ذهن آگاهی، با میانجی گری سبک زندگی سلامت محور انجام شده است. روش کار: پژوهش حاضر به روش توصیفی هم بستگی بود. جامعه مورد مطالعه زنان باردار مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر بجنورد در سه ماه آخر سال ۱۳۹۹ بودند. تعداد ۲۴۰ نفر از این زنان به شیوه نمونه گیری دردسترس، به صورت داوطلبانه، انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه سواد سلامت مادری، ذهن آگاهی، مقیاس کوتاه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، خودمراقبتی در بارداری و پرسش نامه سبک زندگی سلامت محور بود. یافته ها با نرم افزار SPSS۲۴ و لیزرل و روش معادلات ساختاری تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها: سن افراد شرکت کننده بین ۱۸ تا ۳۵ سال بود. متغیرهای مستقل سواد سلامت بارداری و ذهن آگاهی و متغیر میانجی گری سبک زندگی سلامت محور ۴۲ درصد از تغییرات خودمراقبتی و ۶۱ درصد از تغییرات کیفیت زندگی را پیش بینی می کنند. همچنین، اثر غیرمستقیم سواد سلامت بارداری بر کیفیت زندگی با سبک زندگی سلامت محور (۵۲/۰)، اثر سواد سلامت بارداری بر خودمراقبتی از طریق سبک زندگی سلامت محور (۵۰/۰)، اثر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی با سبک زندگی سلامت محور (۴۹/۰) و اثر ذهن آگاهی بر خودمراقبتی از طریق سبک زندگی سلامت محور (۴۷/۰) معنادار است (۰۵/۰P<). نتیجه گیری: به منظور ارتقای کیفیت زندگی و افزایش رفتارهای خودمراقبتی در زنان باردار، پیشنهاد می شود که علاوه بر سواد سلامت بارداری و ذهن آگاهی، به سبک زندگی سلامت محور و رشد آن در زنان باردار توجه شود.

نویسندگان

سیده ریحانه رضوانی

PhD Student in Health Psychology, Department of Psychology, Tonekabon Branch, Islamic Azad University, Tonekabon, Iran

شهنام ابوالقاسمی

Associate Professor, Department of Psychology, Tonekabon Branch, Islamic Azad University, Tonekabon, Iran

عبدالحسن فرهنگی

Assistant Professor, Department of Psychology, Tehran North Branch, Islamic Azad University, Tehran North, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lara MA, Le HN, Letechipia G, Hochhausen L. Prenatal depression ...
  • Stearns SC, Bernard SL, Fasick SB, Schwartz R, Konrad TR, ...
  • نمایش کامل مراجع