بررسی عملکرد و دقت روش PSI در پردازش تصاویر راداری ماهواره Sentinel-۱A به منظور پایش دیواره معادن رو باز، مطالعه موردی، معدن روباز انگوران
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 137
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIRAEG-15-2_008
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
چکیده مقاله:
وقوع زمین لغزش درسراسر جهان هر ساله خسارات جانی و مالی فراوانی را به بار می-آورند. یکی از موارد ایجاد ناپایداری ها و احتمال وقوع لغزش، حفر معادن روباز درون زمین بوده_است. بهترین راه برای جلوگیری و کنترل خسارات حاصل از ناپایداری دامنه ای و لغزش ها، مطالعه آن ها به منظور شناسایی و پایش لغزش-ها می باشد. در بحث شناسایی و پایش لغزش ها، یکی از روش های موثر استفاده، روش های سنجش ازدور می باشد. به دلیل توانایی روش سنجش ازدور در شناسایی و پایش در وسعت زیاد و با هزینه پایین، این روش یکی ازپرکاربردترین روش-های شناسایی لغزش ها در جهان است که یکی ازانواع این روشها، استفاده از سنجنده های راداری، به ویژه رادار دریچه مصنوعی (SAR) می باشد. ازآنجایی که داده های سنجندهSentinel-۱A،که توسط سازمان فضایی اروپا(ESA)ارائه می شوند، به رایگان دردسترس بوده و سایرداده ها هزینه های بسیار بالایی دارند، باانتخاب معدن روباز انگوران، به بررسی چالش ها و امکان استفاده ازاین داده هادر پایش و شناسایی لغزش ها پرداخته ایم. نتایج با داده های زمینی مقایسه گردیدند. پردازش تصاویر با استفاده از روش تداخل سنجی پراکننده ساز پایدار (PSI) که بر اساس روش تداخل سنجی تفاصلی رادار دریچه مصنوعی (DInSAR)، توسط نرم افزار SNAP و پکیج StaMPS صورت گرفته است. بطور کلی به نظر می رسد که علیرغم آنکه استفاده از داده های سنجنده Sentinel-۱A در درازمدت قادر به تخمین مناسبی از مقدار جایجایی ها بر روی دیواره_های معدن می باشد، اما به دلیل عدم_توانایی در پایش تغییرات در مکان هایی که تغییرات توپوگرافی شدیدی حاکم است و یا جابجایی ها بسیار بزرگ هستند، استفاده از داده های این سنجنده کمک چندانی به بررسی و پایش لحظه ای ناپایداری دیواره های معادن روبازنخواهدکرد.
کلیدواژه ها:
لغزش در دیواره معدن ، شاسایی زمین لغزش ها ، رادار دیچه مصنوعی (SAR) ، تداخل سنجی پراکننده ساز پایدار (PSI) ، سنتینل۱
نویسندگان
افشین شیروانی
دانش آموخته زمین شناسی مهندسی دانشکده علوم دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
غلامرضا شعاعی
استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس
ضیاء الدین شعاعی
دانشیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری استان تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :