زمان بندی تک هدفه و چند هدفه ی فرود هواپیماها در محیط پویا
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 105
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIAE-21-1_015
تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1402
چکیده مقاله:
امروزه سفرهای هوایی به عنوان یکی از روش های حمل و نقل سریع و ایمن، رشد چشمگیری داشته است. بنابراین ایجاد یک ترافیک هوایی روان و زمان بندی مناسب پروازها جهت فرود ایمن و با حداقل انحراف از زمان مطلوب و جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه ضروری است. در اکثر پژوهش های انجام شده، مسئله بهینه سازی زمان بندی فرود هواپیماها ایستا در نظر گرفته شده است. اما این مسئله در جهان واقعی پویا است. اخیرا روش های بهینه سازی هوش جمعی به دلیل سادگی و کارایی بالا در حل مسائل بهینه سازی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. یکی از آنها، الگوریتم بهینه سازی میمیون عنکبوتی است که می تواند با تعداد اندک پارامترها، نگهداری تاریخچه ی جستجو، کنترل جستجو و گرو ه بندی اعضای جامعه جهت یافتن بهینه در صورت نیاز، نسبت به الگوریتم های سنتی این حوزه کارایی بهتری داشته باشد. در این پژوهش، روشی برای زمان بندی پویای فرود هواپیماها با استفاده از الگوریتم بهینه سازی میمیون عنکبوتی و الگوریتم ژنتیک، ارائه شده است. روش پیشنهادی بر روی داده های صحت سنجی با فرض یک و چندبانده بودن فرودگاه در حالت تک هدفه و داده های جهان واقعی در حالت چندهدفه آزمایش شده و نتایج حاصله حاکی از بهبود زمان بندی پرواز و کاهش هزینه ها بوده است.
کلیدواژه ها:
Aircrafts landing scheduling ، Dynamic Environment ، Swarm intelligence ، Spider-Monkey optimization algorithm ، Genetic algorithm ، زمان بندی فرود هواپیماها ، محیط پویا ، هوش جمعی ، الگوریتم بهینه سازی میمون عنکبوتی ، الگوریتم ژنتیک.
نویسندگان
انسیه توحیدی
Shahid Rajaee Teacher Training University
اکرم بیگی
Shahid Rajaee Teacher Training University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :