تأثیر عوامل اقتصادی- اجتماعی بر افزایش شادی و بهرهوری نیروی کاردر ارتقاء سطح تولید ملی: مطالعه موردی کارگاه های صنعتی کرمانشاه
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,091
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NADEV01_029
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1391
چکیده مقاله:
هدف از انجام این پژوهش، بررسی عوامل اقتصادی- اجتماعی مؤثر بر شادی و ارتباط آن با بهرهوری فردی نیروی کار بوده است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف در ردیف تحقیقات کاربردی، و از لحاظ روش گردآوریدادهها از نوع توصیفی- همبستگی میباشد. در این تحقیق جامعه آماری شامل کلیه افراد شاغل در 18 کارگاه صنعتی دارای 50 و بالاتر از 50 کارگر ( 3747 نفر) در شهرستان کرمانشاه میباشد. هر کارگاه به عنوان یکطبقه در نظر گرفته شده و از روش نمونهگیری تصادفی ساده در داخل طبقات با روش تخصیص متناسب نمونه انتخاب گردیده است. حجم نمونه 557 نفر تعیین گردید. دادهها از طریق توزیع و تکمیل پرسشنامههایشادکامی آکسفورد، بهرهوری فردی و جمعیتشناختی در داخل طبقات جمعآوری شده است. مقدار ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامههای شادکامی آکسفورد و بهرهوری فردی در این تحقیق بترتیب 0.947 و 0.8 برآورد گردید. دادهها با استفاده از نرم افزارSpss و با استفاده از شاخصهای آماری نظیر درصد، میانگین، واریانس، آزمونANOVA و آزمونt برای نمونههای مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که متغیر شادی با بهرهوری دارای همبستگی مثبت و با درآمد دارای همبستگی منفی است. همچنین نتایج نشان داد که واحد صنعتی لُردآرا با میانگین شادی 103.65 دارای بالاترین میزان شادی و واحد کشت و صنعت روژین تاک با میانگین بهرهوری 106.77 دارای بالاترین میزان بهرهوری می باشد. فرضیه برابری میانگین شادی و بهرهوری در سطح واحدهای مورد مطالعه رد و فرضیه برابری میانگین شادی و میانگین بهرهوری در سطوح متغیر جنسیت (گروه مردان و زنان) و در سطوح وضعیت تأهل (متأهل و مجرد) با استفاده از آزمونt برای نمونه های مستقل اثبات گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهرام فتاحی
استادیار. عضو هئیت علمی دانشگاه رازی، دانشکده علوم اجتماعی، گروه اقتص
جهانگیر کرمی
استادیار. عضو هئیت علمی دانشگاه رازی،
منصور محمدی راد
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی. دانشگاه رازی کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :