خشک کردن کف پوشی پنیر ریکوتا و پیش بینی ویژگی های آن با مدل شبکه عصبی مصنوعی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-18-115_020
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1402
چکیده مقاله:
شبکه های عصبی مصنوعی مجموعه ای از معادلات غیرخطی هستند که توانایی برای خود سازگاری دارد تا ارتباطات غیرخطی پیچیده بین متغیرهای ورودی و خروجی را برقرار کنند. از مدل سازی شبکه عصبی مصنوعی برای پیشگوئی جهت تهیه پودر پنیر ریکوتا با کیفیت مطلوب استفاده شد. در این پژوهش، شبکه عصبی مصنوعی ۴ کلاسه با مدل پرسپترون چندلایه برای پیش بینی داده های کف و پودر پنیر ریکوتا که به روش خشک کردن کف پوشی تهیه شدند، مورد استفاده قرار گرفت. این مدل سازی با روش شناسایی الگو و با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشین انجام شد. شناسایی الگو، توانایی تشخیص ترتیب خصوصیات یا داده هایی است که اطلاعات مربوط به سیستم یا مجموعه داده ها را می دهد. مدل مورد استفاده برای این پژوهش دارای ۱۰ نرون در لایه پنهان بود. ۴ نسبت متفاوت شیر و آب پنیر (تیمارها) به عنوان ورودی و دانسیته کف، دانسیته پودر، هیگروسکوپی، فعالیت آبی، جذب آب و جذب روغن به عنوان خروجی های مدل در نظر گرفته شدند. در این مدل ۷۰ درصد از داده ها برای آموزش، ۱۵ درصد برای آزمایش و ۱۵ درصد از داده ها برای اعتبارسنجی مورد استفاده قرار گرفت. بهترین عملکرد اعتبارسنجی در دوره ۲۰ رخ داد. نتایج نهایی نشان داد که مدل مورد استفاده با دقت ۸/۹۴ درصد توانست داده های مربوط به هر کلاس را به درستی پیش بینی نماید.
کلیدواژه ها:
Artificial Neural Network ، Foam Mat Drying ، Modeling ، Pattern Recognition ، Ricotta ، خشک کردن کف پوشی ، ریکوتا ، شبکه عصبی مصنوعی ، شناسایی الگو ، مدل سازی
نویسندگان
Zahra Bagheri
Department of Food Science and Technology, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
Ali Motamedzadegan
Department of Food Science and Technology, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
Reza Khanbabaie
Department of Physics, Babol Noushirovani University of Technology
Ayoub Farhadi
Department of Animal Sciences, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :