بررسی رفتار مکانیکی میوه آلوچه و ارائه مدل برای خواص فیزیکی آن با استفاده از روش های هوشمند و رگرسیونی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 158
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-17-99_002
تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1402
چکیده مقاله:
تعیین و شناخت خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی و باغی یکی از پارامترهای مهم در طراحی و ساخت ماشینهای کاری در این زمینه و تشخیص تاثیر نیروهای استاتیکی و دینامیکی بر میوه آلوچه در طول انبارداری و حمل و نقل میباشد. در این نوشته، خواص فیزیکی آلوچهها شامل: پارامترهای ابعادی و وزن و خواص مکانیکی آنها شامل: آزمون فشاری، آزمون پانچ، و آزمون سیکلیک، در دو سطح اندازهای درشت و کوچک اندازهگیری گردید. در نهایت با استفاده از دادههای خواص فیزیکی مدلهای برآوردکنندهای چون مدلهای رگرسیونی و شبکههای عصبی مصنوعی برای تخمین وزن و حجم میوهها ارایه گردید. مدل شبکه عصبی در تخمین حجم میوه ها با R۲ ۹۶/۰ بهترین مدل را برای تخمین حجم میوه ها ارائه داد. هر چند که این مدل برای تخمین وزن میوهها نسبت به مدلهای رگرسیونی عملکرد مناسبی را نداشت. از نتایج خواص مکانیکی پارامترهای نیرو و جابهجایی و تنش بیشینه در نقطه شکست، مدول الاستیسته از روش های هرتز و تئوری بوزینسکیو، نیروی پانچ پوسته و گوشته، تنش کمینه از تئوری بوزینسکیو، توزیع تنش عمودی، افقی و برشی در عمق و سطح در لحظه ی شکست و ... محاسبه گردید. نتایج نشان داد بدلیل تفاوت ضخامت گوشته میزان تحمل بار وارده در آلوچه های بزرگ بیشتر از آلوچه های کوچک است. از مقایسات فک محدب و فک تخت در آزمون فشاری میتوان پیبرد در انبارمانی و حمل و نقل، میوههایی که در کف قرار میگیرند نسبت به میوههایی که در تماس عمودی با میوههای دیگر هستند بیشتر در معرض آسیب و صدمات مکانیکی قرار می گیرند. در نهایت با مشاهده رفتار توزیع تنشها در لحظهی شکست به نظر میرسد که تنش افقی گسیختگی را در میوهها دیکته میکند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Amar Salehi
Former M.S. Student, Department of Biosystem Engineering, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran.
Pedram Ghiasi
PhD student. Department of Biosystems Engineering, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
Alireza Torabi Mazrae Maleki
Former M.S. Student, Department of Biosystem Engineering, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran.
Abbas Hemmat
Faculty Member, Department of Biosystem Engineering, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :