تعیین محتوی، ویژگی های آنتی اکسیدانی و شناسایی ترکیب فنولی غالب در عصاره اناریجه به روش کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 117
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-15-81_024
تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1402
چکیده مقاله:
گیاه اناریجه با نام علمی Froriepia subpinnata از جمله گیاهان بومی ایران با توزیع گسترده در مناطق جنگلی شمال کشور است. این پژوهش برای اولین بار با هدف بررسی ویژگی های ضدرادیکالی و آنتی اکسیدانی عصاره اناریجه با بهره-گیری از روش های متفاوت (فولین-سیوکالته، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، فعالیت مهارکنندگی رادیکال های آزاد DPPH و ABTS و نیز قدرت احیاءکنندگی آهن) و همچنین شناسایی و اندازه گیری کمی اسید فنلی غالب موجود در عصاره اناریجه به روش کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا، صورت گرفت. عصاره در تمام ارزیابی ها از پتانسیل آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه ای برخوردار بود و فعالیت های آنتی اکسیدانی وابسته به غلظت را نشان داد. در غلظت های کمتر از ۰۳/۰ درصد، عصاره استخراجی ظرفیت آنتی اکسیدانی بالاتری را نسبت به آنتی اکسیدان سنتزی به خود اختصاص داد؛ بطوریکه در غلظت ۵۰ میکروگرم در میلی لیتر توانایی آنتی اکسیدانی عصاره و آنتی اکسیدان سنتزی به ترتیب ۴۷/۰ و ۲۲/۰ میکروگرم در میلی لیتر تعیین گردید. لازم به ذکر است که برای اولین بار حضور اسید کلروژنیک به عنوان اسید فنلی غالب در گیاه اناریجه شناسایی گردید. بر اساس نتایج به دست آمده، می توان سبزی اناریجه را به عنوان منبع غنی و جدید از آنتی اکسیدان های طبیعی به صنعت غذا و دارو معرفی نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Alireza Sadeghi Mahoonak
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :