پیشبینی محتوای رطوبتی خشکشدن لایه نازک قارچ خوراکی به کمک شبکه های عصبی مصنوعی پس انتشار
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 197
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-13-50_016
تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1402
چکیده مقاله:
چکیده قارچ خوراکی دکمهای (Agaricus bisporus) به عنوان منبع غذای پرپروتئین و کم کالری و همچنین مصارف دارویی، امروزه بسیار موردتوجه قرارگرفته است. با افزایش بیش ازپیش تولید قارچ خوراکی نیاز به انبارداری، افزایش ماندگاری، کاهش ضایعات و استفاده از قارچ خشک شده بیشتر احساس می شود. به همین جهت خشک کردن این محصول به عنوان یکی از راهکارهای عملی همواره مطرح می باشد. امروزه با توجه به مزایای فناوری هوش مصنوعی استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی در سطح وسیعی برای شبیه سازی و پیش بینی پارامترهای موردنیاز در فرایندهای خشک کردن در حال رشد و توسعه است. هدف از انجام این تحقیق پیش بینی محتوای رطوبتی قارچ خوراکی دکمهای به کمک شبکه عصبی مصنوعی پس انتشار می باشد. در این تحقیق قارچ خوراکی دکمهای به صورت لایه نازک با استفاده از خشک کن هوای داغ در سه سطح دما C° ۴۰، ۵۰ و ۶۰ و سه سطح سرعت جریان باد m/s ۵/۰، ۷/۰ و ۱ خشک شده تا محتوای رطوبتی آن به ۱۰% (بر پایه وزن خشک) برسد. مدلهای رگرسیونی و شبکه عصبی پیشرو با الگوریتمهای یادگیری لونبرگ- مارکوارت (trainlm) برای تخمین و پیش بینی میزان رطوبت لایه نازک قارچ استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل رگرسیونی درجه دوم کامل با ضریب تبیین ۹۷/۰ و مجموع مربعات خطای ۰۷۱/۰ و همچنین شبکه عصبی با ساختار ۱-۱۸-۲۰-۳ با توابع آستانه سیگموئید و لگاریتمی در مقایسه با توپولوژی های دیگر نتایج بهتری را ارائه می کنند و دارای دقت قابل قبولی در تخمین رطوبت لایه نازک قارچ در هنگام خشک شدن دارد.
کلیدواژه ها:
Edible mushroom ، Drying ، Moisture content ، Arithmetic neural network ، کلید واژگان: قارچ خوراکی دکمه ای ، خشک کردن ، محتوای رطوبتی ، شبکه عصبی مصنوعی
نویسندگان
Mohammad Hadi Khosh Taghaza
دانشیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
Bahram Hossein Zadeh Samani
استادیار گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهر کرد
Ebrahim Fayazi
دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس.
Hamed Amir Nejat
دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :