مقایسه ویژگی های آنتی اکسیدانی کلروفیل استخراج شده از گیاه یونجه (.Medicago sativa L) با بهره گیری از روش های استخراج آنزیمی و فراصوت
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 171
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-20-134_008
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1402
چکیده مقاله:
امروزه از رنگدانه های طبیعی به صورت گسترده ای در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استفاده میگردد و طی سالهای اخیر تحقیقات متعددی پیرامون روشهای استخراج و بررسی خواص رنگدانه های طبیعی انجام یافت. هدف از این تحقیق نیز مقایسه ویژگیهای آنتیاکسیدانی کلروفیل استخراجشده از گیاه یونجه (.Medicago sativa L) با بهرهگیری از روشهای استخراج آنزیمی و فراصوت میباشد. فعالیت آنتی اکسیدانی با سه روش مهار رادیکال های آزاد DPPH و ABTS و قدرت احیاکنندگی آهن (FRAP) انجام گرفت. نتایج نشان داد که غلظت کلروفیل a در گیاه یونجه بیشتر از غلظت کلروفیل b بوده است و همچنین روش آنزیمی نیز عملکرد بالاتری در استخراج کلروفیل نشان داده است. علاوه براین غلظتهای بالاتر عصاره یونجه فعالیت آنتیاکسیدانی بیشتری در مهار رادیکال آزاد DPPH و نیز قدرت احیاکنندگی آهن نشان داد (۰۵/۰>p.). همچنین، با افزایش غلظت عصاره، مقدار ترکیبات فنلی کل و ترکیبات فلاونوئیدی افزایش یافت (۰۵/۰>p.). به دلیل عملکرد مطلوبتر، از کلروفیل استخراجشده به روش آنزیمی در ارزیابی خواص آنتیاکسیدانی یعنی مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ATBS و نیز قدرت احیاکنندگی آهن استفاده گردید و با افزایش غلظت کلروفیل نیز خواص آنتی اکسیدانی افزایش یافت. با توجه به اثر آنتیاکسیدانی مطلوب کلروفیل استخراج شده به روش آنزیمی از گیاه یونجه می توان کاربرد آن را در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی مورد ارزیابی قرار داد و با استفاده از این تکنیک سامانه های استخراجی در مقیاس صنعتی طراحی نمود.
کلیدواژه ها:
Alfalfa ، Antioxidant properties ، Chlorophyll ، Enzymatic method ، Ultrasonic ، روش آنزیمی ، روش فراصوت ، کلروفیل ، ویژگی های آنتی اکسیدانی ، یونجه
نویسندگان
Amir Ahmadi
Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University
Seyed-Ahmad Shahidi
Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University
Reza Safari
Caspian Sea Ecology Research Center (CSERC), Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO)
Ali Motamedzadegan
Faculty of Agricultural Engineering, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
Azade Ghorbani-HasanSaraei
Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :