بررسی خواص میکروبی و شیمیایی فیله مرغ تیمار شده با اسانس Satureja rechingeri، سدیم دودسیل سولفات و اسید سیتریک در زمان نگهداری در یخچال
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 243
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-20-140_001
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1402
چکیده مقاله:
اثر اسانس Satureja rechingeri (Sr-EO)، سدیم دودسیل سولفات (SDS) و اسید سیتریک بر افزایش ماندگاری فیله مرغ در طول نگهداری در یخچال بررسی شد. تیمارها شامل ۲۸ فیله مرغ بود که به ۴ گروه با ۳ تکرار تقسیم شدند. هر گروه به مدت ۱۵ دقیقه در محلول های حاوی نرمال سالین (شاهد)، ۰.۵% Sr-EO، ۰.۵% Sr-EO + SDS و ۰.۵% Sr-EO + SDS + اسید سیتریک (۰.۱) به مدت ۱۵ دقیقه غوطه ور شدند و سپس به مدت ۱۵ در یخچال نگهداری شدند. روزها. آزمایش های شمارش باکتری (مزوفیل و سایکروفیل)، آزمایش های شیمیایی (pH، TBA، TVN) و تست های حسی در روزهای ۰، ۳، ۶، ۹، ۱۲ و ۱۵ انجام شد. بار باکتریایی باکتری های مزوفیل و سایکروفیل در طول زمان برای همه افزایش یافت. چهار گروه، اما تعداد باکتری در گروه Sr-EO + SDS + اسید سیتریک برای شاخص میکروبی مزوفیل و در گروه Sr-EO + SDS برای شاخص میکروبی روان دوست کمتر از سایر نمونه ها بود. در پایان زمان نگهداری، بیشترین مقدار TVN برای گروه کنترل (۲۹/۸ ± ۰۶/۴۱ گرم در ۱۰۰ گرم) و کمترین مقدار (۳۳ میلی گرم در ۱۰۰ گرم) برای گروه Sr-EO + SDS + اسید سیتریک مشاهده شد. گروه Sr-EO + SDS + EO. تفاوت معنی داری در مقدار TBA و pH بین تیمارها و نمونه شاهد وجود نداشت. گروه کنترل در روز ششم خصوصیات حسی نامطلوب و غیرقابل قبولی را نشان دادند در حالی که فاکتورهای حسی گروه های Sr-EO و SDS + Sr-EO به ترتیب تا روزهای ۹ و ۶ در محدوده بهینه پذیرش مصرف کننده قرار داشتند. نتایج نشان داد که تیمار SDS+Sr-EO در افزایش ماندگاری فیله مرغ یخچالی تا ۴ روز موثرتر بود. این روش می تواند روش مفیدی برای افزایش زمان نگهداری گوشت مرغ در یخچال باشد.
کلیدواژه ها:
Chicken fillet ، Satureja rechingeri essential oil ، Sodium dodecyl sulfate ، Citric acid ، Shelf life ، فیله مرغ ، Satureja rechingeri ، سدیم دودسیل سولفات ، اسید سیتریک ، ماندگاری
نویسندگان
Siavash Mktabi
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
Zeynab Safdari
Graduated from Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran
Mahdi PourMahdi Borujeni
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :