بررسی تاثیر نگهداری در فریزر مقوای روکش پوشش داده شده با دو لایه نانو پلی اورتان و نانورس بر ویژگی های فیزیکی و مقاومتی آن
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 143
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJWPR-38-3_004
تاریخ نمایه سازی: 10 آبان 1402
چکیده مقاله:
این تحقیق با هدف بررسی تاثیر پوشش دو لایه ای نانو پلی اورتان و نانورس روی خواص فیزیکی و مکانیکی مقوای روکش قهوه ای بسته بندی مواد انجام شد. برای این منظور مقوای روکش قهوه ای ۱۲۷ گرم بر متر مربع تهیه و مورد آزمون قرار گرفت. برای اندود سطح مقوا، ابتدا از نانو پلی اورتان و با روش پاشش توسط یک نازل آغشته سازی انجام شد. سپس سطح مقوای روکش قهوه ای، با نانو رس برای بهبود عملکرد ماده پوششی تیمار اول، پوشش داده شد. این ماده پوششی توسط یک دستگاه پوشش دهنده آزمایشگاهی (بارکوتر) اعمال شد. مقوای پوشش داده شده با مهار شدن، در دمای اتاق بهمدت یک روز خشک شدند تا ماده پوششی بر سطح آن تثبیت شود. سپس نمونه ها در داخل فریزر به مدت ۲ و ۴ ماه قرار گرفته و خواص آنها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که پوشش دهی باعث کاهش جذب آب شد. در نمونه های پوشش دهی و فریز شده، افزایش ضخامت، صافی سطح و کاهش جذب آب و خواص مقاومتی نسبت به نمونه های شاهد فریز نشده، مشاهده شده است. نمونه های دو بار پوشش دهی شده منافذ بسیار کمی را نشان داد. ضخامت، صافی سطح و مقاومت در برابر پاره شدن در جهت عرض ماشین مقوای روکش قهوه ای دو بار پوشش دهی و شده نسبت به نمونه شاهد به ترتیب ۷/۱۳، ۷۵ و ۸/۳ درصد افزایش را نشان داد. جذب آب، مقاومت در برابر ترکیدن، مقاومت در برابر پاره شدن در جهت ماشین، مقاومت در برابر کشش در جهت ماشین، مقاومت در برابر کشش در جهت عرض ماشین، مقاومت له شدن در برابر حلقه در جهت ماشین و مقاومت له شدن در برابر حلقه در جهت عرض ماشین مقوای روکش قهوه ای دو بار پوشش دهی شده شده نسبت به نمونه شاهد به ترتیب ۱۰۷، ۲۰، ۵/۱، ۳/۳۴، ۴/۲۵، ۳/۲۴ و ۷/۴ درصد کاهش را نشان داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جعفر ابراهیم پور کاسمانی
دانشیار، گروه مهندسی چوب و کاغذ، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
احمد ثمریها
استادیار، گروه صنایع چوب، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران
علیرضا خاکی فیروز
استادیار، پژوهشکده شیمی و پتروشیمی، گروه پژوهشی بسته بندی و سلولزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :