شبیه سازی میدان الکتریکی پراکندگی حسگر دی الکتریک رطوبت خاک با روش اجزا محدود و آزمون مزرعه ای حسگر ترکیبی رطوبت و مقاومت مکانیکی خاک

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,091

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCAMEM07_001

تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1391

چکیده مقاله:

مقاومت به نفوذ یا نیروی برش یک ابزار درگیر با خاک از جمله شاخص های اندازه گیری فشردگی خاک می باشد که مورد توجه بسیاری از محققین حوزه کشاورزی دقیق قرار گرفته است. این در حالی است که مقاومت به نفوذ یک معیار ترکیبی است که تحت تاثیر همزمان چندین ویژگی فیزیکی خاک نظیر چگالی ظاهری (فشردگی) ، رطوبت و محتوای رس (بافت خاک) می باشد . توسعه حسگرهای ترکیبی برای اندازه گیری همزمان خصوصیات فوق از جمله راهکارهای عملی پیاده سازی سامانه های خاک ورزی دقیق می باشد . در این تحقیق یک فروسنج افقی ترکیبی برای اندازه گیری همزمان رطوبت (با روش دی الکتریک و میدان الکتریکی پراکندگی ) و مقاومت مکانیکی خاک توسعه و د رمزرعه ارزیابی شد. شبیه سازی اثر متقابل الکتریکی خاک و حسگر دی الکتریک با استفاده از روش اجزا محدود نشان داد که با افزایش رطوبت (افزایش ضریب دی الکتریک خاک) نفوذ خطوط سار پراکندگی د رخاک کاهش یافته به نحوی که برای ضریب دی الکتریک 30 ( تخمینی از خاک خیس) شعاع نفوذ میدان 40mm از مرکز حسگر بود در حالی که برای ضریب دی الکتریک 5( خاک خشک) این شعای 70mm افزایش یافت. نتایج واسنجی آزمایشگاهی حشگر رابطه درجه 2 با ضریب تبیین 0/96 بین خروجی حسگر و محتوای رطوبت حجمی خاک را نشان داد. آزمون مزرعه ای در دامنه تغییرات (3)cm و (3-) cm و 0/4-0/3 رطوبت حجمی ، رابطه خطی با ضریب تبیین 0/563 را نشان داد که به خوبی با رابطه واسنجی آزمایشگاهی توافق داشت. به هم خوردگی خاک و در نتیجه تغییر چگالی ظاهری اولیه و ایجاد فضا برای نفوذ هوا در اطراف حسگر از جمله عوامل ایجاد پراکندگی نقاط اندازه گیری شده در اطراف رابطه واسنجی مزرعه ای تشخیص داده شد.

نویسندگان

مجتبی نادری بلدلجی

گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاور

رضا علیمردانی

گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاور

عباس همت

گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعت

احمد شریفی

موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Gaskin, G.C., Miller, J.D. (1996). Measuremet of soil water content ...
  • Naderi-Boldaj i, M. Sharifi, A., Jamshidi, B., Younesi -Almouti, M., ...
  • Naderi-Boldaj i, M., Alimardani, R., Hemmat, A., Sharifi, A., Keyhani, ...
  • نمایش کامل مراجع