بررسی نظام مند فرهنگ سازمانی در نیروهای مسلح

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 99

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MST-10-2_009

تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402

چکیده مقاله:

فرهنگ سازمانی به دلیل اهمیت و تاثیری که در موفقیت سازمان، کسب مزایای رقابتی، عامل شکل دهنده عملکرد فردی و سازمانی و به عنوان یکی از مهم ترین عوامل دستیابی به اهداف سازمانی همواره مورد دغدغه فرماندهان ارشد سازمان های نظامی و انتظامی است. اما مولفه های احصا شده در پژوهش های انجام شده در این زمینه متفاوت و هریک از محققان به تعدادی از مولفه های فرهنگ سازمانی اشاره نموده اند. براین اساس، هدف از پژوهش حاضر بررسی یکپارچه پژوهش های موجود و توسعه مدل جامع فرهنگ سازمانی در سازمان های نظامی- انتظامی است. این پژوهش ازنظر هدف از نوع تحقیقات بنیادی، از نوع کیفی و از حیث روش، مرور ادبیات نظام مند است. جامعه آماری شامل تحقیقات انجام شده در موضوع تحقیق در سازمان های نیروهای مسلح طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ در پایگاه های معتبر علمی کشور به تعداد ۵۶ پژوهش بوده است که پس از اعمال معیارهای عدم شمول ۳۷ پژوهش برای بررسی عمیق انتخاب شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها نیز از روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی بهره بردیم. یافته ها حاکی از شناسایی ۱۴ مولفه فرهنگ سازمانی، ۳۱ مولفه که رابطه مثبت و معناداری با فرهنگ سازمانی دارند، ۱۲ مولفه که فرهنگ سازمانی قدرت پیش بینی آن ها را دارد و نهایتا ۷ چالش که سازمان در رابطه با فرهنگ سازمانی با آن مواجه است. نتایج نشان دهنده الگوی استخراج شده تحت عنوان الگوی وضعیت کلی فرهنگ سازمانی در سازمان های نظامی-انتظامی می باشد که می تواند راهنمایی جامع جهت طرح ریزی فرهنگ سازمانی در نیروهای مسلح و راهنمایی جهت تحقیقات آینده در این زمینه باشد.

نویسندگان

کیومرث مولادوست

کارشناس ارشد مدیریت امور فرهنگی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محسن نجفی

دکتری مدیریت دولتی گرایش رفتار سازمانی و مدرس دانشگاه افسری امام علی(ع)، تهران، ایران

فرامرز نصری

دانشیار گروه مدیریت، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)، نوشهر، ایران

محمدامین آئینی

دکتری مدیریت دولتی، گرایش مدیریت منابع انسانی، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و علوم نظامی، دانشگاه افسری امام علی (ع)، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :