ارزیابی عملکرد و شاخص های اکولوژیکی کشت مخلوط افزایشی نخود با بالنگوی شهری در شرایط دیم شهرستان سقز
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 161
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SUST-33-3_018
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
اهداف: این پژوهش به منظور بررسی عملکرد و اجزای عملکرد کشت مخلوط نخود و بالنگوی شهری و تعیین بهترین نسبت الگوی کشت مخلوط این دو گونه در شرایط دیم شهرستان سقز انجام شد.مواد و روش ها: آزمایش به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در شهرستان سقز اجرا شد. فاکتور اول شامل، ۳ زمان کاشت (پاییزه، انتظاری، بهاره)، فاکتور دوم در ۳ سطح شامل ارقام نخود سارال، نصرت، آنا و فاکتور سوم در ۵ الگوی کشت شامل کشت خالص نخود، (۲۵ درصد بالنگوی شهری: ۱۰۰ درصد نخود)، (۵۰ درصد بالنگوی شهری: ۱۰۰درصد نخود)، ( ۷۵ درصد بالنگوی شهری: ۱۰۰ درصد نخود) و کشت خالص بالنگو بود. یافته ها: نتایج نشان داد بین ارقام نخود از نظر ارتفاع بوته اختلاف معنی داری در سطح یک درصد از لحاظ زمان کاشت وجود دارد. بیشترین تعداد دانه در بوته نخود در رقم آنا در فصل زمستان و در کشت خالص بدست آمد. کارایی استفاده از زمین مثبت و بزرگتر از یک بود. نسبت رقابت در الگوی کشت ۱۰۰:۵۰ در فصل پاییز و رقم نصرت بیشترین میزان بود. بیشترین میزان شاخص بهره وری سیستم به نسبت کاشت ۱۰۰:۲۵ رقم نصرت در فصل بهار تعلق داشت.نتیجه گیری کلی: الگوی کشت مخلوط ۱۰۰:۲۵ بالنگوی شهری و رقم نخود نصرت در کشت انتظاری در شرایط آب و هوایی شهرستان سقز مناسب و می تواند به عنوان الگوی کشت مخلوط مناسب توصیه نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هیوا نیکدل
کارمند جهاد کشاورزی
جلیل شفق کلوانق
عضو هیات علمی آموزشی دانشگاه تبریز
صفر نصرالله زاده
عضو هیئت علمی گروه آموزشی اکوفیزیولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
یعقوب راعی
عضو هیئت علمی گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
همایون کانونی
بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سنندج، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :