کشاورزی دقیق SSCM رهیافتی در جهت دستیابی به امنیت پایدار غذایی جامعه

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 767

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FSS02_349

تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1391

چکیده مقاله:

بی شک اهمیت غذا و امنیت غذایی به عنوان یکی از چالش های عصر حاضر و آینده بر کسی پوشیده نیست، افزایش روز افزون جمعیت ازیکسو و کمبود زمین های قابل کشت از سوی دیگر، بشر را به سمت افزایش عملکرد در واحد سطح سوق داده است. از طرف دیگر کمبود آب و سطح زمین های مرغوب قابل دسترس و همینطور نقش بخش کشاورزی در راستای افزایش درآمد ملی و عدم توانایی کشاورزی مرسوم در دستیابی به این اهداف، و مصرف زیاد نهاده ها و سموم شیمیایی و آفت کش ها در کشاورزی متداول، متخصصین علوم کشاورزی را بر آن داشت تا با ایجاد شیوه های نوین در مدیریت مزرعه و استفاده از فناوری ها و تکنولوژی های نوین، علاوه بر بهینه سازی مصرف نهاده ها، عملکرد را افزایش داده و در نهایت بازده اقتصادی افزایش یابد و نیاز غذایی و امنیت غذایی جامعه تامین گردد. در راستای چنین اهدافی تکنولوژی کشاورزی دقیق به عنوان یکی از نوین ترین راهکار بنیان نهاده شد. کشاورزی دقیق یک سیستم ترکیبی مدیریت کشاورزی می باشد بر پایه بینه سازی نهاده ها، حداکثر تولیدات کشاورزی با کاربرد اطلاعات و داده ها از محصولات و زمین زراعی با استفاده از تکنولوژی های نوین می باشد، یک فناوری پیشرفته که به عنوان کشاورزی خاص مکانی نیز نامیده شده که تغیرات را در مزرعه تشخیص داده و میزان صحیح نهاده ها را در مکان درست و زمان مناسب به کار می برد و در نهایت اجرای کشاورزی دقیق منجر به تولید بیشتر با مصرف کمتر نهاده و همان سطح از نهاده مصرفی می گردد. با توجه به موارد مطروحه، تامین امنیت غذایی در بطن اهداف کشاورزی دقیق نهاده شده است و در این پژوهش به بررسی راهبرادهای موثر کشاورزی دقیق در جهت نیل به تامین امنیت غذایی جامعه می پردازیم. جهت جمعآوری اطلاعات از مطالعات کتابخانهای، گردآوری، مشاهده و مصاحبه بهره گرفته شده است

نویسندگان

ایمان پورخیز

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی، باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه

حسن اسدپور

عضو هیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران.

رضا رستمیان

استادیار گروه اقتصاد و مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کوچکی، ع. خواجه حسینی، م. زراعت نوین. انتشارات جهاد دانشگاهی ...
  • لغوی، محمد. رهنمای کشاورزی دقیق برای متخصصین کشاورزی، انتشارات سازمان ...
  • English, b. c., R. k, Sliegh, d. (2000). Spatial distribution ...
  • Searcy. S. w. 1997. Precision farming: A new approach to ...
  • Jintong L, Caihong X, Gaodi and S, ninomiya. (2002). Generality ...
  • نمایش کامل مراجع