شناسایی تاثیر lncRNA MT۱JP بر تکثیر، مهاجرت و آپوپتوز سلولی در سلول های سرطان ریه
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 207
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-31-3_014
تاریخ نمایه سازی: 9 مهر 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: سرطان بیماری پیچیده ای است که در آن بیان ژن ها تغییر می کند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیراتMT۱JP lncRNA در کنترل سلول های سرطان ریه انجام شده است.
مواد و روشها: سلول های TC-۱[JHU-۱] با پلاسمید های pcDNA۳.۱(+)-MT۱JP، Plko.۱-EGFP-PURO-siRNA و پلاسمید خالی ترنسفکت شدند و بیان ژن MT۱JP و قطعه siRNA توسط واکنش RT-PCR تایید گردید. نقش MT۱JP در مهاجرت توسط آزمون سنجش خراش و آپوپتوز توسط فلوسیتومتری بررسی شد. تغییر بیان ژن های کاندید دخیل در آپوپتوز و تکثیر سلولی (Bim، AKT، Bax و Bcl-۲) توسط واکنش q-PCR ارزیابی شد.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که بیان ژن Bim در حضور بیان بالای MT۱JP، افزایش معنی داری را نشان داد در صورتیکه با خاموش سازی MT۱JP توسط siRNA، بیان ژن Bim به طور معنی داری کاهش یافت. بیان ژن های Bax و Bcl-۲ در حضور بیان بالای MT۱JP به ترتیب افزایش و کاهش معنی داری را نشان دادند. در سلول های ترنسفکت شده با pcDNA۳.۱(+)-MT۱JP، ژن AKT کاهش بیان را نشان داد و در مقابل در سلول های ترنسفکت شده با siRNA، ژن AKT افزایش بیان معنی داری داشت (۰۵/۰ p <). همچنین نتایج سنجش خراش نشان داد که MT۱JP lncRNA نقش بازدارندگی بر مهاجرت سلولی دارد. داده های فلوسایتومتری نشان داد که ترانسفکشن توسط pCDNA۳.۱ (+) -MT۱JP می تواند سطوح آپوپتوز سلولی را افزایش دهد.
بحث و نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که lncRNA MT۱JP باعث مهار تکثیر و مهاجرت سلولی و در عین حال سبب افزایش آپوپتوز سلول های TC-۱[JHU-۱] می شود. این مطالعه ممکن است به بهبود درک ما از سرطان ریه کمک کند، با این حال نیازمند مطالعات تکمیلی است.
عباس دوستی:Google Scholar
کلیدواژه ها:
lung cancer ، MT۱JP ، TC-۱ cell [JHU-۱] ، q-PCR ، apoptosis ، سرطان ریه ، MT۱JP ، سلول TC-۱[JHU-۱] ، q-PCR ، آپوپتوزیز
نویسندگان
نوشین صمیمی
Dept of Biology, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
عباس دوستی
Biotechnology Research Center, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
عباس میرزایی
Cellular and Molecular Research Center, Basic Health Sciences Research Institute, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :