شناخت و بررسی اسیدهای چرب، مواد آنتی اکسیداتیو و پراکسید روغن در پسته دانشمندی و مقایسه آن با برخی ارقام غالب در استان خراسان (Pistacia vera L. Cv. Daneshmandi)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,367

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_700

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

در این پژوهش برخی خصوصیات مهم بیوشیمیایی روغن پسته، رقم دانشمندی با سه رقم غالب در استان خراسان (بادامی سفید، کله قوچی و اکبری) در قالب بلوکهای کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. صفات مورد نظر شامل درصد روغن، میزان و نوع اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع، پلی فنل کل، توکوفرول کل، عدد پراکسید و عدد اسیدی بودند. نتایج نشان داد این رقم دارای بیشترین درصد روغن (51/82 درصد) و بالاترین نسبت اسیدهای چرب چند غیراشباع به اشباع بود (2/82) اسید اولئیک و اسید لینولئیک به ترتیب مهمترین اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع هر چهار رقم را تشکیل می دادند. در میان ارقام مورد مطالعه، پسته دانشمندی دارای کمترین میزان پراکسید بود (2/702 میلیاکیوالان گرم بر کیلوگرم)، این مواد باعث کاهش ارزش تغذیه ای پسته می شود. اما از نظر میزان مواد آنتی اکسیدانی (توکوفرول و پلی فنل کل) نسبت به سایر ارقام در جایگاه دوم قرار گرفت. برابر نتایج بهدست آمده پسته دانشمندی دارای کمترین میزان عدد اسیدی و رقم کله قوچی دارای بیشترین مقدار آن بود (به ترتیب 0/49 و 0/627 میلی گرم پتاسیم بر گرم روغن). بر اساس نتایج این تحقیق، استنباط می شود پسته دانشمندی دارای ارزش تغذیهای مطلوب بوده و می توان آنرا رقمی مناسب برای تولید محصولات فراوری شده صادراتی محسوب نمود.

کلیدواژه ها:

پسته دانشمندی ، اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع ، آنتیاکسیدان ، عدد پراکسید ، عدد اسیدی

نویسندگان

محمدشاهین دانشمندی

کارشناس ارشد علوم و تکنولوژی بذر، گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی

مجید عزیزی

دانشیاران دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

رضا فرهوش

دانشیاران دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شرافتی:.ع .م . 1384. بررسی سازگاری دوازده رقم پسته در ...
  • AOAC. 2005 Official Methods of Analysis. Association of Official Analytical ...
  • Capannesi C., Palchetti I., Mascini M., and Parenti A 2000. ...
  • نمایش کامل مراجع