برر سی تأثیر ورمی کمپوست بر عملکرد و صفات مرفولوژیکی مرزه و ریحان

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,516

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_481

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

مصرف کودهای آلی از قبیل ورمی کمپوست در تولید ارگانیک گیاهان دارویی علاوه بر تأمین بخشی از مواد غذایی مورد نیاز گیاه از آلودگیهای خاک جلوگیری می کند. به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف 10 و 20 و 30 و 40 و 50 درصد حجمی و شاهد (صفر) ورمیکمپوست کود گاوی بر صفات رویشی و عملکرد ریحان و مرزه بومی شهر ری آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 5 تکرار بصورت گلدانی در دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1389 انجام شد. محیط کشت پایه در این آزمایش شامل 3 قسمت خاک و یک قسمت ماسه بود. نتایج نشان داد بیشترین وزن خشک و تر بوته، سطح برگ، تعداد شاخه های فرعی، تعداد برگ و ارتفاع گیاه ریحان مربوط در تیمار 50 درصد ورمی کمپوست حاصل شد که با تیمار 40 درصد اختلاف معنی داری نداشت. درگیاه مرزه کلیه صفات اندازه گیری شده بجز وزن تر بوته و سطح برگ در تیمار 30 درصد بیشترین مقدار را نشان داد و بالاترین مقدار برای دو صفت اخیر در تیمار 40 درصد مشاهده شد. می توان نتیجه گرفت که گیاه ریحان برای رشد و عملکرد بهینه به مواد غذایی بیشتری نسبت به گیاه مرزه نیاز دارد و از لحاظ اقتصادی بهترین تیمار جایگزینی ورمی کمپوست در بستر کاشت، برای ریحان و مرزه به ترتیب 40 و 30 درصد میباشد.

نویسندگان

مهدی رحمانیان

گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی

سیده فاطمه حاتمی

گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی

بهروز اسماعیل پور

گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی

جواد هادیان

دانشگاه شهید بهشتی تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امیدیگی، ر، 137. رهیافت‌های تولید و فراوری گیاهان دارویی. جلد ...
  • Shahid Beheshti university of Tehran ...
  • نمایش کامل مراجع