باززایی ریزنمونه های دوفلسی پیاز آماریلیس (Hippeastrum hybridum) در شرایط کشت درون شیشه ای
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 789
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_205
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
یکی از روش های نوین ازدیاد آماریلیس سیستم تکثیر دوفلسی است که با استفاده از این روش زمان موردنیاز برای ایجاد یک پیاز بالغ 3 سال به طول می انجامد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر شرایط کشت درون شیشه ای بر میزان باززایی پیازچه از ریزنمونه های دوفلسی پیاز آماریلیس بود. محیط کشت مورد استفاده محیط MS محتوی 3% ساکارز و 0/8% آگار بود، هیچ تنظیم کننده ی رشدی خارجی بکار برده نشد. نتایج بیانگر این بود که 100 % دوفلسی ها در محیط کشت مورد استفاده باززایی داشتند و پیازچه ها در سطح دور از محور فلس درونی القا شدند. میانگین تعداد پیازچه تولید شده به ازای هر ریزنمونه دوفلسی از 1 تا 1/5 متغیر بود. پیازچه های درون شیشه ای در همان محیط ریشه دار شدند و بنابراین نیازی به کاربرد هورمون های ریشه زایی نبود. در پایان آزمایش گیاهچه های ریشه دارشده با موفقیت به شرایط برون شیشه ای انتقال یافتند و پس مقاوم سازی در بستری از پرلایت و کمپوست به نسبت 1:1 مستقر شدند و به میزان 100 % بقا یافتند و توسعه پیدا کردند. از زمان کشت ریزنمون هها تا ایجاد یک گیاهچه ی رشد کرد هی ریش هدار 3/5 تا 4 ماه طول کشید که این مدت زمان در مقایسه با سیستم تکثیر دوفلسی در شرایط برون شیشه ای به مراتب کمتر بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهلا امانی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و مناب
حسین زارعی
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سدالله علیزاده اجیرلو
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
کامبیز مشایخی
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :