تاثیر تجارب مدیریت پروژه بر اولویت بندی ریسک های ایمنی در حوادث کارگاه های ساختمانی با استفاده از سیستم خبره فازی و الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی شهر سیرجان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید شهسواری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران

محسن محمدی زاده

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران

چکیده

< p> اتمام موفقیت آمیز طرح ها و پروژه های صنعتی در قالب بودجه، زمان و کیفیت مورد نظر و جلب رضایت ذینفعان پروژه هدف نهایی مدیریت پروژه است. یکی از عواملی که میتواند هدف نهایی پروژه را تحت تاثیر قرار دهد، عامل ریسک است.این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تجارب مدیریت پروژه بر اولویت بندی ریسک های ایمنی در حوادث کارگاه های ساختمانی با استفاده از سیستم خبره فازی و الگوریتم ژنتیک در شهر سیرجان در سال ۱۴۰۰ انجام گرفت. در این پژوهش پس از شناسایی عوامل موثر بر جانمایی وسایل و تجهیزات در کارگاه های ساختمانی طبق نظرکارشناسان و اسناد موجود، با استفاده از روش سیستم خبره فازی و الگوریتم ژنتیک جهت امتیاز دهی به عملکرد ایمنیدر کارگاه های ساختمانی سیرجان، بر این اساس مدلی برای جانمایی تجهیزات در کارگاه ها ارائه گردید تا مشکلات ناشی از افزایش هزینه، زمان و کاهش ایمنی در کارگاه ها به حداقل ممکن برسد. روش تحقیق در این پژوهش از نظر شیوه اجرا، توصیفی تحلیلی است. در این پژوهش، پس از بررسی مطالعات انجام شده در داخل و خارج از کشور در زمینه ایمنی، عوامل موثر بر عملکرد ایمنی شناسایی شد. سپس برای تطبیق فاکتورهای موثر بر ایمنی با شرایط ساخت و ساز در شهر سیرجان (نواحی ۱ و ۲ شهری سیرجان)، به کمک مصاحبه با افراد کارشناس، برخی از فاکتورها حذف و برخی نیز اضافه شدند. در نهایت، ۱۳ فاکتور اصلی و ۴۰ زیر فاکتور ارائه گردید. بررسی ها نشان داد بر اساس وزن معیار فاکتورهای مرتبط با هر ریسک؛ ریسک های وجود تجهیزات ایمنی و کاهش زمان تحویل و محیط اجرا نوع و روش اجرا دارای بالاترین تاثیر وزن معیار فاکتورهای مرتبط با هر ریسک هستند.< /p>

کلیدواژه ها

ریسک های ایمنی، کارگاه های ساختمانی، الگوریتم ژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.