بررسی حذف کروم شش ظرفیتی از محلول های آبی با استفاده از کربن فعال گرانولی و پودری تولید شده از دانه اسپند
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 166
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-15-7_006
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به خصوصیات سمی و خطرناک کروم شش ظرفیتی )(Cr (VI)، حذف آن به وسیله یک روش کارآمد و اقتصادی، امری ضروری است. استفاده از کربن فعال به عنوان جاذب، در حذف کروم شش ظرفیتی یک روش متداول و کارآمد است. هدف از این مطالعه تولید کربن فعال به شکل گرانولی و پودری از دانه اسپند و مقایسه کارایی آنها در حذف کروم شش ظرفیتی از محلول های آبی بوده است.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت آزمایشگاهی در رآکتور ناپیوسته انجام شده است. برای تولید کربن فعال، از دانه اسپند استفاده گردیده و برای فعال سازی از امواج اولتراسونیک و برای تعیین سطح ویژه کربن فعال از آزمون Brunauer–Emmett–Teller (BET) استفاده شده است. در این تحقیق اثر pH، دوز جاذب، غلظت اولیه کروم، زمان تماس و سرعت اختلاط مورد بررسی قرار گرفته است. برای اندازه گیری (Cr (VI از روش رنگ سنجی با استفاده از UV/VIS SpectrometerT۸۰+ استفاده گردید.
یافته ها: آزمون BET نشان داد سطح ویژه کربن فعال پودری و گرانولی به ترتیب برابر با ۴۴۲ و ۳۱۰ مترمربع بر گرم بود که نشان دهنده موثر بودن فرایند فعال سازی است. آزمایش های جذب نشان داد که pH بهینه حذف (Cr (VI توسط هر دو جاذب برابر با ۲ بوده و راندمان حذف کروم توسط کربن فعال پودری به مراتب بیشتر از کربن فعال گرانولی است. نتایج سینتیک واکنش ها بیانگر تبعیت فرایند جذب هر دو جاذب از سینتیک درجه دوم کاذب است.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله مشخص شد که کربن فعال های تولیدی می توانند به عنوان جاذب هایی کارآمد و مقرون به صرفه برای جذب کروم مورد استفاده قرار گیرند.
واژه های کلیدی: کربن فعال، جذب سطحی، کروم شش ظرفیتی، دانه اسپند، اولتراسونیک
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اطهر انتظاری
Birjand University of Medical Sciences
رسول خسروی
Birjand University of Medical Sciences
فاطمه السادات ارغوان
Birjand University of Medical Sciences
علی اکبر تقی زاده
Birjand University of Medical Sciences
مریم خدادادی
Birjand University of Medical Sciences
هادی اسلامی
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :