مقایسه بدکارکردی های نوروسایکولوژیک در بیماران مرد مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی، اختلال افسردگی اساسی و افراد بهنجار شهر اردبیل در سال ۱۳۹۵
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 152
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-16-1_004
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: بدکارکردی های نوروسایکولوژیک یک عامل اصلی در اختلالات روانی شدید، مانند اختلالات اسکیزوفرنی و اختلال افسردگی اساسی است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف مقایسه بدکارکردی های نوروسایکولوژیک در بیماران مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی، اختلال افسردگی و افراد بهنجار صورت گرفت.
مواد و روش ها: روش پژوهش توصیفی بود که جامعه آماری آن شامل کلیه بیماران مرد مبتلا به اختلالات اسکیزوفرنی و افسردگی (۶۵ بیمار) بیمارستان های ایثار و فاطمی شهر اردبیل در سال ۱۳۹۵ بودند. نمونه پژوهش ۳۰ بیمار اسکیزوفرنیک و ۳۰ بیمار افسرده بود که به روش کل شماری انتخاب شده و با ۳۰ فرد بهنجار مقایسه شدند. برای جمع آوری داده ها از آزمون های حافظه وکسلر (WMS-R)، برو/نرو (GO/NO GO) و طبقه بندی کارت های ویسکانسین (WCST)، استفاده شد. داده های به دست آمده با روش های آماری تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون تعقیبی کمترین تفاوت معنادار (LSD-Least Significant Difference) تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که کارکردهای نوروسایکولوژیک حافظه، بازداری پاسخ و انعطاف پذیری شناختی در بیماران اسکیزوفرنی ضعیف تر از بیماران افسرده (۰۵/۰>P) و در بیماران افسرده نیز ضعیف تر از افراد بهنجار (۰۵/۰>P) است.
نتیجه گیری: این یافته ها نشان می دهند که بدکارکردی های نوروسایکولوژیک احتمالا نقش مهمی در آسیب شناسی اختلالات اسکیزوفرنی و افسردگی دارند و می توانند اهداف درمانی مهمی در درمان و توانبخشی این بیماران باشند.
واژه های کلیدی: بدکارکردی های نوروسایکولوژیک، عملکرد حافظه، بازداری پاسخ، انعطاف پذیری شناختی، اردبیل
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اکبر عطادخت
University of Mohaghegh Ardabili
نورالدین مجدی
University of Mohaghegh Ardabili
نادر حاجلو
University of Mohaghegh Ardabili
عباس ابوالقاسمی
University of Gillan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :