سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر بازدارندههای نیتریفیکاسیون و اورهاز بر عملکرد گندم

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 268

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NSCONF05_124

تاریخ نمایه سازی: 20 تیر 1402

چکیده مقاله تاثیر بازدارندههای نیتریفیکاسیون و اورهاز بر عملکرد گندم

افزودن نیتروژن به خاک بصورت کود شیمیایی یک عامل اصلی موثر بر بازده زراعی و اقتصادی محصول می باشد و تصعید گازآمونیاک با توجه به شرایط اقلیمی ایران و pH خاکها از مهمترین مسیرهای هدررفت این عنصر میباشد. بنابراین اتلاف نیتروژن از خاکبصورت تصعید از یک طرف بازده اقتصادی تولیدکننده را کاهش میدهد و از طرف دیگر دارای تاثیرات منفی بر محیط زیست میباشد . بههمین جهت، به منظور بررسی تاثیر بازدارندههای اورهآز و نیتریفیکاسیون بر ویژگی های مورفولوژیکی و عملکرد گندم، آزمایشی با ۵ تیمارو سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان اجرا شد. تیمارهای آزمایشی مورد استفاده در این تحقیق شامل ۱ -کاربرد اوره تنها (U)؛ ۲- اوره به همراه بازدارنده اورهاز (USI)؛ ۳- اوره+ ۲- نیتروفنیل فسفریک تری آمید+ بازدارنده نیتریفیکاسیون (UDI)؛ ۴- اوره + تلقیح بذر با باکتری محرک رشد نیتروزوموناس (UF)؛ ۵- اوره + بازدارنده اورهاز + باکتری محرک رشد گیاه (USIF)بودند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان عملکرد دانه، تعداد پنجه در هر گیاه، تعداد دانه در سنبله و ارتفاع گیاه مربوط به تیمار USIF وکمترین آنها مربوط به تیمار اوره تنها بود. پس نتایج پیشنهاد می کند که کاربرد اوره به همراه بازدارنده اورهاز و باکتری های محرک رشدگیاه بهترین گزینه برای افزایش عملکرد گندم در شرایط دیم می باشد.

کلیدواژه های تاثیر بازدارندههای نیتریفیکاسیون و اورهاز بر عملکرد گندم:

اوره ، باکتری های محرک رشد گیاه ، بازدارنده نیتریفیکاسیون ، نیتروژن

نویسندگان مقاله تاثیر بازدارندههای نیتریفیکاسیون و اورهاز بر عملکرد گندم

آرزو جابری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

محبوبه جلالی

استادیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

محمدهادی غفاریان مقرب

بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان، تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان، ایران

رایحه میرخانی

پژوهشکده کشاورزی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، کرج، ایران

مقاله فارسی "تاثیر بازدارندههای نیتریفیکاسیون و اورهاز بر عملکرد گندم" توسط آرزو جابری، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران؛ محبوبه جلالی، استادیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران؛ محمدهادی غفاریان مقرب، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان، تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان، ایران؛ رایحه میرخانی، پژوهشکده کشاورزی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، کرج، ایران نوشته شده و در سال 1402 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اوره، باکتری های محرک رشد گیاه، بازدارنده نیتریفیکاسیون، نیتروژن هستند. این مقاله در تاریخ 20 تیر 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 268 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که افزودن نیتروژن به خاک بصورت کود شیمیایی یک عامل اصلی موثر بر بازده زراعی و اقتصادی محصول می باشد و تصعید گازآمونیاک با توجه به شرایط اقلیمی ایران و pH خاکها از مهمترین مسیرهای هدررفت این عنصر میباشد. بنابراین اتلاف نیتروژن از خاکبصورت تصعید از یک طرف بازده اقتصادی تولیدکننده را کاهش میدهد و از طرف دیگر دارای تاثیرات منفی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گندم طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر بازدارندههای نیتریفیکاسیون و اورهاز بر عملکرد گندم با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.