بررسی فرآیندهای تشکیل دهنده کربنات و سولفیدهای میکروبی با استفاده از مطالعات ایزوتوپ کربن (C) و گوگرد (S) در کانسارهای بوکسیت منطقه دهدشت، استان کهگیلویه و بویر احمد
محل انتشار: چهارمین همایش انجمن زمینشناسی اقتصادی ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,015
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CISEG04_017
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1391
چکیده مقاله:
کانسار های بوکسیت کارستی منطقه دهدشت، در 40 کیلومتری شمال شرق دهدشت، استان کهگیلویه و بویراحمد به صورت دگرشیب بین آهک های دریایی کم عمق سروک و ایلام واقع شدهاند. به منظور تعیین فرآیندهای باکتریایی در تشکیل این کانسارها، نمونه هایی از افق های بوکسیتی گردآوری و از نظر کانی شناسی کمی و زمین شیمی ایزوتوپی تجزیه شدند. مطالعات کانی شناسی نشان داد که فرآیندهای دیاژنتیک و اپی ژنتیک موجب تغییرات ثانویه در کانی ها شده است. داده های ایزوتوپ ( C(13)/C(12 حاکی از تشکیل کلسیت ناشی از واپاشی مواد آلی از طریق احیای باکتریایی سولفات (غیرهوازی) و اکسیداسیون مواد آلی از طریق هوازی بوده است که منجر به انحراف آشکار ایزوتوپها به سمت مقادیر منفی (پائین تر از 25-%) شده است. در این کانسارها احیای پیشرونده ی سولفات در طی فرآیندهای دیاژنز منجر به تشکیل پیریت هایی با مقادیر(S(34 مثبت شده است. غنی شدگی S (34) تفکیک میکروبی توسط باکتری های احیا کننده سولفات در یک سیستم بسته را نشان می دهد که سرعت احیای سولفات سریع تر از ذخیره سولفات بوده است. تلفیق داده های کانی شناسی و داده های ایزوتوپی حاکی از تشکیل افق های بوکسیتی در محیط رسوبگذاری/بوده است. تلفیق داده های کانی شناسی و داده های ایزوتوپی حاکی از تشکیل افق های بوکسیتی در محیط رسوبگذاری/ دیاژنتیکی و دوز تا فراتیک - تدفین کم عمق می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا زراسوندی
گروه زمین شناسی، دانشکده ی علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز
اکرم فروغی نیا
گروه زمین شناسی، دانشکده ی علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز
هوشنگ پورکاسب
گروه زمین شناسی، دانشکده ی علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز
عباس چرچی
گروه زمین شناسی، دانشکده ی علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :