تاثیر فلاوباکتریوم، ورمی کمپوست و هیومیک اسید بر فتوسنتز جاری، انتقال ماده خشک و سهم آن ها در عملکرد دانه تریتیکاله (Triticosecale Wittma L.) تحت شرایط تنش شوری
محل انتشار: مجله فیزیولوژی محیطی گیاهی، دوره: 18، شماره: 69
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 171
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOP-18-69_002
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1402
چکیده مقاله:
آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۹۸ بر روی گیاه Triticosecale Wittma L. اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل سطوح شوری (عدم اعمال شوری بهعنوان شاهد، شوری ۵۰ و ۱۰۰ میلیمولار با NaCl) و کاربرد کودهای زیستی (عدم کاربرد کودهای زیستی بهعنوان شاهد، کاربرد ورمیکمپوست، فلاوباکتریوم، کاربرد توام ورمیکمپوست و فلاوباکتریوم) و محلولپاشی هیومیک اسید (محلولپاشی با آب بهعنوان شاهد و محلولپاشی دو گرم درلیتر هیومیک اسید) بود. نتایج نشان داد بیشترین شاخص سطح برگ، وزن و حجم ریشه، پروتئین برگ در کاربرد توام ورمیکمپوست، فلاوباکتریوم و محلولپاشی هیومیک اسید تحت شرایط عدم اعمال شوری مشاهده شد. همچنین، کاربرد توام ورمیکمپوست، فلاوباکتریوم و محلولپاشی هیومیک اسید تحت شرایط عدم اعمال شوری درصد انتقال ماده خشک از ساقه و اندام هوایی و سهم این فرآیند در عملکرد دانه را بهترتیب ۹۷/۳۱، ۸/۴۰ و ۸۴/۱۳۸ درصد کاهش داد ولی عملکرد دانه، فتوسنتز جاری، سهم فتوسنتز جاری در عملکرد دانه را بهترتیب ۵۶/۶۹، ۴۴/۱۵۱ و ۳/۴۸ درصد نسبت به عدم کاربرد کودهای زیستی و هیومیک اسید تحت شرایط شوری ۱۰۰ میلیمولار خاک افزایش داد. بر اساس نتایج این بررسی، بهنظر میرسد کاربرد کودهای زیستی و هیومیک اسید میتواند با بهبود شاخص سطح برگ، وزن و حجم ریشه موجب افزایش فتوسنتز جاری و سهم این فرآیند در عملکرد دانه تریتیکاله در شرایط شوری خاک شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سارا محمدی کله سرلو
گروه مهندسی تولید وژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
رئوف سید شریفی
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی،دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
حامد نریمانی
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
ژیلا نظری
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :