بررسی رفتار لرزه ای قابهای مهاربندی زانویی به کمک تحلیل غیر خطی بار افزون رفت و برگشتی (Nonlinear Cyclic PUSHOVER Analysis )
محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی عمران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,640
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCCE03_571
تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1385
چکیده مقاله:
در قابهای مهاربندی شده زانویی یک انتهای مهاربند قطری بجای اتصال به گره اتصال تیر و ستون به عضو مورب زانویی متصل می شود. بخش عمده سختی جانبی توسط مهاربندی قطری تامین می شود، در حالیکه تسلیم برشی ( یا خمشی) عضو زانویی فراهم کننده شکل پذیری مورد نیاز برای قاب می باشد. در واقع عضو مورب زانویی شکل به عنوان یک میراگر هیسترزیس طوری طراحی و جزئیات بندی می شود که همانند یک فیوز سازه ای عمل کرده و با پذیرش تغییر شکلهای غیر الاستیک کنترل شده، ضمن استهلاک انرژی لرزه ای مانع از ورود سایر اعضا و اتصالات به محدوده غیر خطی شود. با این عملکرد خسارتهای ناشی از زلزله در این عضو متمرکز می شود. در این مقاله اثر پارامترهای مختلف سازه ای بر رفتار لرزه ای قابهای مهاربندی زانویی با استفاده از روش تحلیل غیرخطی اجزا محدود بررسی می شود. نتایج تحلیل ها نشان می دهد چنانچه روند تسلیم غیرخطی عضو زانویی در طراحی قاب لحاظ نشود، عملکرد لرزه ای مطلوب قاب به مخاطره می افتد. همچنین این قابها رفتار چرخه ای مطلوبی بدون ایجاد لاغرشدگی در چرخه های هیسترزیس از خود نشان می دهد چنانچه روند تسلیم غیرخطی عضو زانویی در طراحی قاب لحاظ نشود، عملکرد لرزه ای مطلوب قاب به مخاطره می افتد. همچنین این قابها رفتار چرخه ای مطلوبی بدون ایجاد لاغرشدگی در چرخه های هیسترزیس از خود نشان می دهند و قادر هستند بدون کاهش قابل ملاحظه سختی و مقاومت، بخش قابل توجهی از انرژی زلزله را مستهلک کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میثم جلالی
کارشناس ارشد مهندسی زلزله دانشکده فنی دانشگاه تهران
سید رسول میرقادری
عضو هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران
سید مهدی زهرایی
عضو هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :