تحلیل ارتباط بین سطوح مختلف اعتماد با مشارکت مرتعداران در اصلاح و احیای مراتع (مورد مطالعه: مرتعداران چقاکدو در استان کرمانشاه)
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 173
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJRDR-25-2_010
تاریخ نمایه سازی: 26 فروردین 1402
چکیده مقاله:
با توجه به اهمیت مراتع در حفظ اکوسیستم طبیعی، بررسی عوامل موثر در اصلاح و احیای مراتع در راستای اهداف توسعه پایدار بسیار حائز اهمیت می باشد. در این راستا راهکارهای مختلفی برای توسعه پایدار منابع طبیعی بخصوص مراتع مطرح شده است که در این میان مشارکت مردم بیش از پیش مورد تاکید قرار گرفت. در این تحقیق رابطه بین سطوح مختلف اعتماد شامل اعتماد بنیادین، اعتماد بین شخصی، اعتماد نهادی و اعتماد تعمیم یافته را با مشارکت مرتعداران در اصلاح و احیای مراتع مورد بررسی و تحلیل قرار دادیم. ابزار تحقیق پرسشنامه است. جامعه آماری شامل کلیه مرتعداران چقاکدو در شهرستان سرپل ذهاب است که تعداد آنها ۷۸ نفر بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۶۷ نفر تعیین شد. برای انتخاب نمونهها از نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده و در تجزیه و تحلیل داده ها نیز از نرم افزار SPSS۲۰ استفاده شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که بین سطوح مختلف اعتماد با میزان مشارکت مرتعداران در اصلاح و احیاء مرتع، همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد و میزان هبستگی بین اعتماد تعمیم یافته با مشارکت مرتعداران از قوت بالاتری برخوردار است. همچنین در این تحقیق ۳۴ شاخص مربوط به سطوح مختلف اعتماد به روش تحلیل عاملی به ۱۲ عامل تقلیل یافت و در مجموع ۳۶/۷۱ درصد از تغییرات متغیر وابسته (مشارکت در اصلاح و احیاء مراتع) را تبیین می کنند. اولین و تاثیرگذارترین عامل در این روش را می توان تا حدودی اعتماد تعمیم یافته نامید. بنابراین با توجه به تاثیر سطوح مختلف اعتماد در مشارکت مرتعداران می توان اظهار داشت که افزایش اعتماد تعمیم یافته، که از ابعاد سرمایه اجتماعی برون گروهی است، کارایی و بازدهی فرآیند مشارکت مرتعداران را در اصلاح و احیای مراتع بیش از سایر سطوح اعتماد، بدنبال خواهد داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
روناک احمدی
دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
قدرت اله حیدری
دانشیار، گروه مرتعداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
غلامرضا خوش فر
استادیار، گروه علوم اجتماعی و سیاسی، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :