اثر زمان و فاصله دفعات تلقیح مصنوعی بر روی صفات باوری بوقلمون های بومی آذربایجان در بوقلمون های بومی آذر بایجان
محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,199
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCNCA01_005
تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1391
چکیده مقاله:
به منظور بررسی بهترین زمان و فاصله دفعات تلقیح مصنوعی بوقلمون ، آزمایشی به صورت فاکتوریل (3×2) با طرح پایه کام لا تصادفی با شش تیمار و 16 تکرار و 12 بلوک (هچ) بر روی 96 قطعه بوقلمون ماده هم سن انجام شد. فاکتور های مورد بررسی شامل فاکتور دفعات تلقیح در فواصل مختلف زمانی (هر هفته یک بار، دو هفته یک بار و سه هفته یک بار )، فاکتور زمان تلقیح شامل دو سطح تلقیح در ساعات شش و نه عصر و فاکتور رنگ (سیاه ، سفید ، طلایی و الوان ) بود. اسپرم گرفته شده پس از رقیق کردن( رقیق کننده شرکت IMV فرانسه) به نسبت یک به یک به میزان 0/05 میلی لیتر به هر قطعه از بوقلمون ماده هم رنگ خودش تلقیح گردید و تخم های تولید شده در طی یک دوره چهار ماهه هفته به هفته در دستگاه جوجه کشی قرار داده شدند . صفات درصد باروری و با نرم افزار SAS تجزیه و تحلیل گردید. نتایج حاصل از داده های جمع آوری شده نشان داد که میانگین درصد باروری 76/56% و متوسط درصد باروری در هر هفته یکبار 83/81%، دو هفته یک بار 78/86% و سه هفته یک بار 69/30% بدست آمد. بین هر هفته یک بار و دو هفته یک بار تلقیح ، تفاوتی وجود نداشت ولی بین هر هفته یک بار و دو هفته یک بار با سه هفته یک بار اختلاف معنی داری وجود داشت (0/01 > P) . از نظر درصد باروری بین بوقلمون های با رنگ های مختلف وزمان تلقیح اختلاف معنی داری وجود نداشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین تقی پور
کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
احد ایازی
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
علیرضا فانی
کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی-
ژاله میر عبدالباقی
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :