بررسی اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی بر انعطاف پذیری شناختی، حس پیوستگی و تعاملات زناشویی در زوجین متقاضی طلاق
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 205
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSYCH-14-53_005
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی بر انعطافپذیریشناختی، حس پیوستگی و تعاملات زناشویی در زوجین متقاضی طلاق بود. بههمین منظور، ۴۰ زوج که بیشترین نمرات را در پرسشنامه وضعیت زناشویی کسب کردهاند و وضعیت زناشویی ناسازگارتری داشتهاند، انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه مداخله رفتاردرمانی دیالکتیکی (۲۰ نفر) و گروه کنترل (۲۰ نفر) گمارده شدند. برای جمعآوری اطلاعات از نظام کدگذاری تعامل زوجین ایرانی، پرسشنامه انعطافپذیری شناختی و مقیاس حس پیوستگی استفاده شد. نتایج نشانگر آن بود که بین دو گروه رفتاردرمانی دیالکتیکی و گروه کنترل متغیرهای انعطافپذیری شناختی، حس پیوستگی و تعاملات زناشویی تفاوت معناداری وجود دارد (۰۱/۰P<). نتایج نشانگر آن بود که بین دو گروه مداخله رفتاردرمانی دیالکتیکی و گروه کنترل متعیرهای انعطافپذیریشناختی، حس پیوستگی و تعاملات زناشویی تفاوت معناداری وجود دارد (۰۱/۰P<). در مجموع نتایج این مطالعه نشان میدهد که روش رفتاردرمانی دیالکتیکی بر روی افزایش انعطافپذیریشناختی، حس پیوستگی و تعاملات زناشویی در زوجین متقاضی طلاق تاثیر دارند. بهطور کلی روش درمانی رفتاردرمانی دیالکتیکی میزان وضعیت انعطاف پذیریشناختی، حس پیوستگی و تعاملات زناشویی را تحت تاثیر قرار داده و افزایش دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه حسنی
دانشجوی دکتری روان شناسی، گروه روانشناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
عذرا غفاری
استادیار، عضو هیئت علمی گروه روانشناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران (نویسنده مسئول) Email:azra.ghaffari@yahoo.com
عباس ابوالقاسمی
استاد، عضو هیئت علمی گروه روانشناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سمیه تکلوی
استادیار، عضو هیئت علمی گروه روانشناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی ، اردبیل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :