اثربخشی واقعیت درمانی گروهی بر باورهای غیرمنطقی، سرسختی روانشناختی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان با استعدادهای درخشان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 177

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JOEC-19-1_009

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401

چکیده مقاله:

هدف: پژوهش حاضر با هدف آزمایش اثربخشی واقعیت درمانی گروهی بر باورهای غیرمنطقی، سرسختی روان شناختی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان با استعدادهای درخشان انجام شد. روش: این پژوهش به روش آزمایشی با پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل به همراه پیگیری شش ماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان پسر با استعداد درخشان مقطع متوسطه دوم شهرکرد بوده است. جهت اجرای پژوهش، تعداد ۴۰ دانش آموز به صورت تصادفی ساده انتخاب و در گروه آزمایش و کنترل گمارش شدند. سپس جهت ارزیابی پیش آزمون و قبل از اجرای مداخله، دانش آموزان پرسش نامه باورهای غیرمنطقی جونز (IBT) و مقیاس سرسختی روان شناختی کوباسا (۱۹۹۰) را تکمیل نمودند و معدل های آنان نیز یادداشت شد. در مرحله بعد برای گروه آزمایش ۸ جلسه واقعیت درمانی گروهی به اجرا درآمد. پس از انجام مداخله نیز پرسش نامه مذکور در مراحل پس آزمون و پیگیری توسط دانش آموزان تکمیل گردید. داده ها از طریق تحلیل کوواریانس تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد که واقعیت درمانی گروهی بر کاهش باورهای غیرمنطقی، افزایش سرسختی روان شناختی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر با استعدادهای درخشان در دوره دوم متوسطه موثر بوده است (۰۵/۰< p). این اثر در طول پیگیری شش ماهه همچنان ماندگار بوده است. نتیجه گیری: واقعیت درمانی گروهی می تواند به عنوان روشی مناسب به منظور بهبود وضعیت روان شناختی و تحصیلی دانش آموزان با استعدادهای درخشان استفاده شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

صفر عبدی دهکردی

Ph .D, Student Psychology,Faculty of Humanities, Shahrekord Branch ,Islamic Azad University, Shahrekord, Iran

طیبه شریفی

Assistant Professor Department of Psychology, Faculty of Humanities, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran

احمد غضنفری

Associate Professor Department of Psychology, Faculty of Humanities Shahrekord Branch ,Islamic Azad University, Shahrekord ,Iran

کمال صولتی

Associate Professor Department of Psychiatry ,Faculty Of Medical, Shahrekord University of Medical Sciences, Iran(Associate Professor Invited Department of Psychology,Faculty of Humanities Shahrekord Branch ,Islamic Azad University, Shahrekord, Iran)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :