شیوع آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلای و سالمونلا در شیرینی های خامه ای عرضه شده در شهرستان اصفهان و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 281
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QAJF-2-3_001
تاریخ نمایه سازی: 13 اسفند 1401
چکیده مقاله:
اشرشیاکلای و سالمونلا از باکتری های گرم منفی بوده و شاخص آلودگی به مدفوع در مواد غذایی می باشند و وجود هر یک از ان ها در مواد غذایی پروسس شده نشان دهنده عدم رعایت بهداشت بوده و استافیلوکوکوس اورئوس از باکتری های گرم مثبت است که بیشترین میزان مسمومیت را به خود اختصاص داده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلای و سالمونلا در شیرینی های خامه ای عرضه شده در شهرستان اصفهان و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های به دست آمده می باشد. در این مطالعه تعداد ۱۲۰ شیرینی خامه ای از مراکز عرضه این محصول در نقاط مختلف شهرستان اصفهان به صورت تصادفی نمونه گیری شده و به آزمایشگاه تخصصی بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد شهرکرد در کنار فلاسک یخ، جهت عدم آلودگی ثانویه انتقال داده شد. جهت جستجوی میکروارگانیسم ها از روش استاندارد استفاده شد. داده های جمع آوری شده در نرم افزار آماری-SPSS نسخه ۲۶ و از آزمون کای اسکوئر برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان آلودگی به اشرشیاکلای و سالمونلا در تمام نمونه ها منفی بود، اما استافیلوکوکوس اورئوس در ۴ مورد از شیرینی های خامه ای تائید شد. نمونه ها نسبت به تتراسایکلین، استرپتومایسین و آمی کاسین بیشترین حساسیت را داشته و به پنی سیلین و آمپی سیلین بیشترین مقاومت را داشتند. در این بررسی مشخص گردید که درصد بالایی از شیرینی های خامه ای عرضه شده در شهرستان اصفهان از بابت آلودگی و کیفیت بهداشتی با استانداردهای موجود در جامعه تا حدودی منطبق اند اما همچنان باید جهت ارتقای سلامت جامعه، در رساندن کیفیت بهداشتی آنها به سطح استاندارد تلاش نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ابراهیم رحیمی
استاد، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
نجمه واحد دهکردی
دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
محمدامین حیدرزادی
دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :