تشخیص اختلال نقص توجه/ بیش فعالی با ابزار وکسلر چهارم و نسخه تکمیلی: رتبه بندی خرده مقیاس های موثر با تحلیل شبکه عصبی مصنوعی
محل انتشار: مجله عصب روان شناسی، دوره: 6، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 156
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CLPSY-6-4_006
تاریخ نمایه سازی: 12 بهمن 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: اختلال نقص توجه/بیشفعالی اختلالی است با نقص در کارکردهای شناختی که آزمونهایی نظیر وکسلر در تشخیص این نواقص کاربرد دارد. اخیرا داده کاوی بر اساس شبکه عصبی در تحقیقات روانشناختی مورد توجه قرار گرفته است. هدف این پژوهش رتبه بندی خرده مقیاس های موثر وکسلر در پیش بینی اختلال نارسایی توجه/بیشفعالی با تحلیل شبکه عصبی بود. روش: نمونه پژوهش دانش آموزان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهریار بوده و به روش نمونه گیری در دسترس و با مصاحبه بالینی بر اساس معیارهای DSM-۵ به تعداد ۱۶۲ نفر در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ انتخاب شدند. نمرات نارسایی توجه، بیش فعالی و نوع ترکیب با تکمیل پرسشنامه سوانسون و نوپلهام توسط معلمان تعیین شده و در نهایت آزمون هوشی وکسلر نسخه چهارم انجام شد. داده ها با روش شبکه عصبی و نرم افزار متلب مورد تحلیل قرار گرفتند. ۴۰ خرده مقیاس به عنوان ورودی شبکه با ۴۰، یک لایه میانی با ۴۲ نورون و یک لایه خروجی به عنوان بهترین الگوی شبکه مشخص شد.یافته ها: در نوع ترکیبی خرده مقیاس های ۱- رمزگذاری، ۲- ظرفیت حرف با آهنگ، ۳- شباهتها، ۴- گزینه ای واژگان تصویری، ۵- حذف تصادفی، در بیش فعالی ۱- رمزگذاری، ۲- حذف تصادفی، ۳- ظرفیت فضایی مستقیم،۴- فرایند طراحی با مکعب و ۵- شباهت ها و در نارسایی توجه۱- مفاهیم تصویر ۲- شباهت ها ۳- نمادیابی، ۴- توالی عدد- حرف و ۵- محاسبات به عنوان موثرترین خرده مقیاس ها مشخص شدند(۰۵/۰P<). نتیجه گیری: نتایج نشان داد شبکه عصبی روش توانمندی در پیش بینی اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی است و برخی خرده مقیاس های وکسلر در شناسایی نواقص شناختی این افراد از بقیه برتر بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
hadi safari
گروه روان شناسی- دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی مهدیشهر- دانشگاه سمنان- سمنان- ایران
Shahrokh Makvand Hosseini
گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی دانشگاه سمنان -سمنان -ایران
parviz sabahi
-گروه روان شناسی- دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی – دانشگاه سمنا ن- ایران
ali maleki
گروه مهندسی پزشکی - دانشکده ی مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه سمنان - سمنان - ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :