نقش گیرنده های استروژنی هسته پاراژیگانتوسلولاریس جانبی در تعدیل درد القاء شده با فرمالین در موش های صحرایی ماده
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 71
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-17-7_002
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: از آنجاییکه تزریق ۱۷ بتا-استرادیول به هسته پاراژیگانتوسلولاریس جانبی (LPGi) موجب بیدردی میشود و احتمال دارد که این بیدردی به وسیله گیرندههای استروژنی وساطت شود، لذا در این پژوهش نقش گیرندههای استروژنی (هنگام تحریک توسط داروی ۱۷بتا-استرادیول) این هسته در تعدیل درد القاء شده توسط فرمالین، در طی فاز استروس در موشهای صحرایی ماده بررسی شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، ۴۸ سر موشهای صحرایی ماده نژاد ویستار (۲۷۰-۲۰۰ گرم) به طور تصادفی به ۸ گروه تقسیم شدند که شامل گروه کنترل، Sham، نرمال سالین (حلال ۱۷ بتا-استرادیول)، DMSO (حلال ICI۱۸۲,۷۸۰)، ۱۷ بتا-استرادیول، آنتاگونیست گیرندههای استروژنی (ICI۱۸۲,۷۸۰, ۱۵&۵۰ nmol) و ICI۱۸۲,۷۸۰/۱۷ بتا-استرادیول بود. با ورود حیوان به فاز استروس، داروها به هسته پاراژیگانتوسلولاریس جانبی (LPGi) تزریق شد؛ پس از ۱۵ دقیقه، ۵۰ میکرولیتر از محلول فرمالین %۵ به پنجه پای چپ حیوان تزریق شد و سپس رفتار تکان دادن پای ملتهب ناشی از تزریق فرمالین به مدت یکساعت بررسی شد. دادهها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey تجزیه و تحلیل تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که طی فاز استروس، تیمار هسته LPGi با ۱۷بتا-استرادیول، رفتار تکان دادن پای ملتهب را در هر دو فاز آزمون فرمالین به طور معنیداری کاهش میدهد (۰۰۱/۰p<). پیشتیمار هستهLPGi با ICI۱۸۲,۷۸۰ از اثر ضددردی ناشی از ۱۷بتا-استرادیول جلوگیری کرد (۰۰۱/۰p<).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج این مطالعه، میتوان پیشنهاد کرد که تزریق ۱۷بتا-استرادیول به هسته LPGi در فاز استروس بیدردی قوی در موشهای ماده القاء میکند که ممکن است به وسیله گیرندههای استروژنی میانجیگری شود.
واژههای کلیدی: ۱۷بتا-استرادیول، فاز استروس، ICI۱۸۲,۷۸۰، تعدیل درد، هسته پاراژیگانتوسلولاریس جانبی، موش صحرایی ماده
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رقیه خاکپای
Department of Animal Science, Faculty of Natural Sciences, University of Tabriz
زهرا حیدرزاده
Department of Animal Science, Faculty of Natural Sciences, University of Tabriz
فاطمه خاکپای
Cognitive and Neuroscience Research Center (CNRC), Tehran Medical Sciences Branch, Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :