اولویت بندی میزان اثرگذاری شبکه های ماهواره ای و تلویزیونی فارسی زبان بر سبک زندگی پس از بحران کرونا
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 226
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DPMK-12-3_007
تاریخ نمایه سازی: 17 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سرزمین ما از نظر مصائب و بلایای طبیعی در زمره کشورهای آسیب پذیر می باشد، به گونه ای که در طول قرن بیستم، آمار زیان های انسانی و مادی حاصل از حوادث، ایران را در شمار ده کشور اول جهان از حیث حادثه خیزی و آسیب پذیری قرار داده است. از طرفی با توجه به نقشی که رسانه ها در عصر رسانه یا عصر بازنمایی در شکل دادن به فهم و تخیل ما از فاجعه در دنیای امروز دارند، یکی از ابعاد مهم فاجعه، شناخت شیوه عمل رسانه های دیداری و شنیداری و مجازی در هنگام بروز فاجعه است. از این رو بدون شناخت عملکرد رسانه های جمعی عملا نمی توانیم بسیاری از ابعاد بحران و واکنش جامعه به آن را در سطح ملی و بین المللی بشناسیم. رسانه ها نه تنها در هنگام بروز فاجعه، در اطلاع رسانی، تشویق و ترغیب جامعه به امدادرسانی و بسیج امکانات نقش اساسی دارند، بلکه در نوسازی و احیای جامعه و تغییراتی که در باورها، رفتارها و سبک زندگی افراد جامعه پیش، حین و پس از آن وجود دارد، بسیار موثر می باشند.
روش: در این پژوهش سعی شده است که به تعیین اولویت بندی و اثرگذاری شبکه های ماهواره ای و تلویزیونی فارسی زبان بر سبک زندگی پس از بحران کرونا با یک مدل ریاضی تحلیل پوششی داده های ناهموار پرداخته شود. این پژوهش کاربردی و روش آن زمینه-موردی است و به منظور سنجش شبکه های مورد مطالعه پژوهش، ابتدا مطالعات میدانی و کتابخانه ای بر روی متغیرها و شاخص های سبک زندگی پس از کرونا صورت گرفت و بعد از بررسی مقالات، جهت احصاء شاخص های پژوهش، مصاحبه ای هدایت شونده با متخصصین این حوزه که حداقل ۱۰ سال سابقه فعالیت درحوزه های سبک زندگی، رسانه و فرهنگ را داشتند، انجام شده است.
یافته ها: یافته های این پژوهش حاکی از آن است که بیشترین تاثیر سبک زندگی پس از بحران کرونا را شبکه من و تو داشته است و پس از آن شبکه نسیم و شبکه جم در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.
نتیجه گیری: با توجه به رتبه بندی شبکه ها این نکته حائز اهمیت است که کوتاهی و عدم اقدام شبکه های داخلی مانند عدم اطلاع رسانی سریع، دقیق و شفاف و کتمان حقایق و آمارها، فرصت را در اختیار شبکه های ماهواره ای قرار داده است و سرمایه اجتماعی این شبکه ها را کاهش می دهد. از طرفی در صورت تولید برنامه های با کیفیت و متناسب با سلیقه مخاطب مانند برنامه های تفریحی و خانوادگی در شبکه نسیم، امکان رقابت و نقش آفرینی و تاثیرگذاری برای شبکه های داخلی فراهم می آید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شاهین مظفری
Ph.D. Candidate of Cultural Management and Planning, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran.
مرتضی شفیعی
Associate Prof. Department of Industrial Management, Faculty of Economics and Management, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz
حمید محمودیان عطاآبادی
Associate Prof. Department of Industrial Management, Faculty of Economics and Management, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :